Glutenfri appelsinkage - Svampet og saftig glutenfri appelsinkage

SE ALLE MINE OPSKRIFTER MED HYTTEOST HER!

Dansk English
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Glutenfri appelsinkage

Glutenfri appelsinkage – Opskrift på svampet og saftig glutenfri appelsinkage med marcipan, mørk chokolade og pistacienødder. Denne glutenfri kage er så lækker og meget nem at bage. Kagen er lavet ud fra min meget populære opskrift på glutenfri citronmåne. I stedet for citronskal og citronsaft, så har jeg selvfølgelig brugt appelsinskal og appelsinsaft. Når kagen er bagt og afkølet, så pyntes den med et lag mørk chokolade, smeltet sammen med smør, og så drysses der hakkede pistacienødder og revet appelsinskal udover.

Jeg har bagt kagen i en glutenfri version, hvor jeg, i stedet for hvedemel, har brugt mandelmel og kartoffelmel. Det giver kagen en helt særlig god konsistens. Kagen bliver simpelthen så svampet og saftig. Hvis du ikke har mandelmel og hellere vil bruge almindelig hvedemel, kan du sagtens tilsætte hvedemel 1:1.

Denne svampede glutenfri appelsinkage kan holde sig i flere dage. Den er genial, hvis du skal have kage med til kollegerne. Så kan du nemlig bage den om aftenen, og så er den stadig lækker, når den skal nydes dagen efter. Kagen kan også sagtens fryses ned. Rigtig god fornøjelse!

Glutenfri appelsinkage

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 50 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Glutenfri appelsinkage
Desuden

Fremgangsmåde

Glutenfri appelsinkage

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Pisk smør, sukker, marcipan, appelsinskal og vaniljesukker sammen. Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes. Bland mandelmel, kartoffelmel og bagepulver  sammen i en skål og pisk det i dejen skiftevis med appelsinsaft.

Beklæd en springform på ca. 25 cm i diameter med bagepapir og fordel dejen i springformen.Bag kagen i ovnen i ca. 45-50 minutter. Læg evt. et stykke stanniol over kagen, hvis den begynder at blive mørk inden den er færdigbagt. Lad den køle af.

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Rør det sammen til en ensartet masse. Smør ud på den kolde kage og drys med hakkede pistacienødder og revet appelsinskal. Stil kagen på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar