Honningbomber med chokolade og smørcreme - Opskrift på honningbomber
Opskrifter Livsstil Shop

Honningbomber med chokolade og smørcreme

Glædelig 6. december. I dagens låge gemmer der sig lækre honningbomber med  chokolade og  smørcreme. En rigtig juleklassiker, som findes i mange varianter. Jeg har her lavet honningbomberne med fyld af abrikosmarmelade og lækker smørcreme smagt til med appelsin, og et tykt lag mørk chokolade og et drys stjernekrymmel på toppen. Hvis du ikke er til fyld, kan du også bare spise de skønne honningbomber, som de er, men allerbedst flækket og med et lag koldt smør.  Sådan en honningkagedej er ikke spor svær at lave, men den kræver lidt tid og tålmodighed. Dejen bliver allerbedst, hvis den laves og stilles på køl dagen inden, den skal bages. Honningkagedejen bliver rullet sammen med abrikosmarmelade og revet marcipan og skæres ud, ligesom når man bager kanelsnegle. Derefter bliver sneglene bagt i en form til cupcakes (du ved sådan en form med f.eks. 12 huller til cupcakes). Når honningbomberne er bagt og afkølet, kan de lægges på køl med et vådt klæde over, så holder de sig lækre fugtige, hvis de ikke skal pyntes og serveres med det samme. Ud over at honningbomber smager dejligt og er pæne på den gammeldags juleagtige måde, så dufter det også virkelig skønt og julet, når de bliver bagt. Rigtig god fornøjelse!

Små søde sager til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning + 12 t. / I alt + 12 t.
Ingredienser

Honningbomber (dejen) 12 stk.

300 g honning

100 g smør

2 tsk potaske

2 spsk vand

2 æggeblommer

400 g hvedemel

2 tsk hjortetaksalt

2 tsk stødt kanel

1 tsk stødt nellike

1 tsk stødt ingefær

Fyld til dejen

100 g marcipan, revet

100 g abrikosmarmelade eller appelsinmarmelade

Smørcreme med appelsin

200 g smør, blødt

3 dl flormelis

Skal fra en appelsin, fintrevet

Chokoladeovertræk

300 g mørk chokolade

Derudover

Abrikosmarmelade eller appelsinmarmelade

Krymmel

Fremgangsmåde

Honningbomber (dejen)

Smelt honning og smør i en lille gryde ved svag varme. Tag gryden af varmen. Rør potaske ud i vandet, tilsæt æggeblommerne og bland. Kom blandingen i honningen (det gryner og klumper lidt, men bliver opløst i honningen). Pisk det godt sammen.

Bland hvedemel med hjortetaksalt, kanel, nellike og stødt ingefær i en røreskål. Hæld honningblanding i melblandingen og ælt det hele godt sammen til en ensartet masse (konsistens som småkagedej). Stil dejen på køl i min. 2 timer, men gerne til dagen efter.

Sådan laver du honningbomberne

Tag dejen ud af køleskabet ca. 30 minutter før. Drys mel på et bord og ælt honningkagedejen sammen med lidt mel. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30×30 cm. Smør marmelade på dejen og drys med revet marcipan. Rul dejen sammen, ligesom når man laver kanelsnegle eller roulade. Skær ud til 12 lige store snegle. Smør en bageform til cupcakes med smør og placer sneglene i bageformen.

Tænd ovnen på 160 C varmluft.

Bag honningbomberne i ca. 30 minutter. Lad dem køle helt af.

Smørcreme med appelsin

Pisk det bløde smør med flormelis, indtil cremen er lys og luftig. Tilsæt fintrevet appelsinskal og pisk det godt sammen til en ensartet og luftig smørcreme. Kom smørecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Chokoladeovertræk

Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen.

Sådan samler du honningbomberne

Skær honningbomberne over på midten og sprøjt smørcreme rundt i kanten på den nederste halvdel. Kom en skefuld abrikosmarmelade eller appelsinmarmelade i midten og den øverste halvdel på. Smør smeltet chokolade på toppen og drys evt. med krymmel. Nyd honningbomberne med det samme eller opbevar dem på køl i et par dage (sørg for at de er i en lufttæt beholder). Velbekomme!

Bedøm denne ret

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.