Glühwein - Opskrift på varm rødvinstoddy med appelsin
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Glühwein

Glühwein – Opskrift på varm rødvinstoddy med appelsin. Varm glühwein med den skønneste smag af appelsin og julekrydderier er en sand skiferie-klassiker og et must til at give varmen på et hyggeligt julemarked. Det er supernemt at lave: Rødvinen varmes bare op med krydderier og citrusfrugter, og det er et dejligt alternativ til julegløgg, som også passer perfekt til æbleskiver, småkager og julegodter.

Glühwein er mindre sød end gløgg, og jeg kan godt lide, når den smager meget af citrus, og derfor bruger jeg både appelsin og citron i opskriften. Fordi glühwein er mindre sød betyder det også, at du kan servere den til et par snacks fra det salte køkken, hvis der skal lidt rigtig mad indenbords, inden de søde lækkerier serveres. Og selvfølgelig bestemmer du selv, om du vil søde glühweinen med lidt ekstra honning eller sukker. Rigtig god fornøjelse!

Glühwein

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Glühwein

Fremgangsmåde

Glühwein

Kom rødvin, krydderier, ingefær i skiver, appelsinsaft- og skal, og citronsaft- og skal i en lille gryde. Varm langsomt op til kogepunktet og sluk for gryden. Lad glühwein’en stå og trække i min. 1 time, gerne lidt længere.

Varm glühwein’en op og tilsæt honning og rørsukker. Rør rundt og smag evt. til med lidt mere honning/rørsukker. Si glühwein over i en kande, skænk den op i varme glas og pynt med en appelsinskive. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar