Gazpacho opskrift - Kold spansk tomatsuppe med peberfrugt

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Gazpacho

Gazpacho – Opskrift på smagfuld kold tomatsuppe med peberfrugt, agurk og basilikum. Gazpacho er en spansk grøntsagssuppe som spises kold. Suppen består af tomater, peberfrugt, agurk, basilikum, forårsløg, tørt hvidt brød, rødvinseddike, olivenolie, salt og peber. Disse ingredienser blandes sammen og stilles på køl, så det kan trække smag. Derefter blendes det til en cremet og ensartet suppe, som pyntes med croutoner, basilikum og olivenolie.

Gazpacho er perfekt at servere som en forret, gerne serveret i små glas eller skåle, eller som en hovedret på en varm sommerdag. I stedet for at pynte med croutoner, som jeg har gjort her, så kan man pynte med små tern af agurker og tomater. Croutonerne kan enten købes eller laves selv. Se min opskrift på crutoner nedenunder opskriften.

Gazpacho

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 10 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Gazpacho
Derudover

Fremgangsmåde

Gazpacho

Kom alle ingredienserne op i en kål og vend det godt rundt. Stil det på køl i 1 time.

Kom det herefter op i en blender og blend til en ensartet og cremet suppe. Smag til om der skal tilsættes mere salt og peber.

Hæld suppen i skåle og pynt med croutoner, basilikum og olivenolie. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Opskrift på croutoner til suppe

4 skiver godt brød, f.eks. surdejsbrød

Olivenolie

Havsalt

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Skær brødskiverne i små tern og kom brødternene på en bageplade med bagepapir og dryp olivenolie på og drys med salt. Bag i ovnen i ca. 20 minutter til de får farve og er blevet sprøde.

Gazpacho er en klassisk spansk suppe, der stammer fra Andalusien og er kendt for sin friske smag og kolde servering. Retten blev oprindeligt lavet af landarbejdere, der brugte daggamle brød, olivenolie, eddike og friske grøntsager som tomater, agurker, peberfrugter og løg. Den blev brugt som en forfriskende og nærende måltid i de varme sommermåneder.

Historisk set er gazpacho forbundet med maurisk indflydelse i Spanien, hvor brugen af rå grøntsager og krydderier var almindelig. I dag findes der mange varianter af gazpacho, men den traditionelle opskrift forbliver en favorit blandt både lokale og besøgende.

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar