Fragilite kage - Lækker fragelitebund med mandler
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Fragilite

Fragilite – Opskrift på klassisk fragilité kage med sprøde og seje nøddemarengsbunde, blød mokkacreme med nougat og flormelisdrys. Denne kage eller dessert er super lækker og perfekt at servere til kaffen. Fragilité består af 2 marengsbunde, der skæres ud til 4 stykker. De 4 marengsbunde samles med en blød og lækker smørcreme med nougat og kaffe. Tilsidst drysses kagen med flormelis og den skæres ud til 12 firkanter.

Fragilité kan nemt laves dagen inden den skal serveres, da den bliver bedst af at stå på køl. Når jeg har samlet kagen stiller jeg den i fryseren i 1 time, inden jeg skærer den i firkanter med en skarp kniv. På den måde får man nogle flotte stykker, uden at smørcremen bliver “trykket” ud. Man kan også lade den stå i fryseren natten over, og så tage den ud og opbevarer den på køl nogle timer inden servering. Rigtig god fornøjelse!

Fragilite

Opskrift til 6-12 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 1 t. 30 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Marengsbund
Mokkasmørcreme
Derudover

Fremgangsmåde

Marengsbund

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Pisk æggehviderne hvide og luftige. Bland flormelis og salt og tilsæt det til æggehviderne lidt ad gangen imens der piskes. Pisk til en blank og sej marengs, der danner små toppe.

Blend 135 g mandler til fint mandelmel og vend det forsigtigt i æggehviderne.

Beklæd 2 bageplader med bagepapir. Pensl bagepapiret med smør i firkanter af 25×30 cm. Fordel marengsen på de 2 firkanter i et jævnt lag. Bag de 2 bunde i 30 min. Lad dem herefter afkøle.

Mokkasmørcreme

Laves lige inden kagen skal samles: Riv smør og nougat groft på et rivejern (det gør det meget nemmere at piske sammen). Pisk smør og nougat sammen til det er luftigt. Tilsæt flormelis. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk imellem hvert æg. Tilsæt tilsidst kaffe.

Del hver bund i 2, så der er 4 bunde i alt. Løsn bundene forsigtigt fra bagepapiret, så de ikke knækker.

Læg en bund på et skærebræt og fordel 1/3 del af smørcremen på.

Læg endnu en bund på fordel smørcreme gør dette igen, så der er 3 lag med smørcreme.

Læg den sidste bund øverst og stil den i fryseren i 1 time. Drys herefter med flormelis og skær kagen ud til 12 firkanter med en skarp kniv. Server straks eller opbevar på køl. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar