Verdens bedste flødekartofler med ost og timian. Så cremede og helt uimodståelige. Jeg elsker flødekartofler, og det er så sjældent, at jeg får det efterhånden. Disse flødekartofler er med timian og masser af fløde og ost, så de er helt perfekt cremede og lækre. Server flødekartoflerne sammen med kød, kylling eller som et godt indslag til salater og vegetarretter. Flødekartoflerne kan piftes op med porre, spinat eller grønkål.
Jeg koger kartoffelskiverne i vand inden, de hældes over med flødeblandingen. På den måde bliver kartoflerne dejligt bløde og snaskede. Sådan en omgang flødekartofler passer perfekt til det kolde vejr vi går i møde. Rigtig god fornøjelse!
Flødekartofler med ost og timian
Ingredienser
FlødekartoflerFremgangsmåde
Flødekartofler
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Skyl kartoflerne (jeg har beholdt skrællen på) og skær dem i tynde skiver evt. på mandolinjern.
Kom kartoffelskiverne i en gryde og dæk dem med vand. Tilsæt salt og kog vandet op. Når vandet koger, skal kartoffelskiverne koge i 5-7 min. Hæld vandet fra.
Bland hvidløg, løg, timian, muskatnød, salt og peber sammen i en skål og tilsæt fløden. Lad det stå lidt.
Smør et ildfast fad med smør. Læg kartoflerne i fadet og hæld flødebladningen på. Sørg for at kartoflerne er godt dækket af fløde og at fyldet også ligger imellem kartoflerne. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 40 minutter. Tag fadet ud af ovnen og drys med revet ost og bag i ca. 20 min. Stik evt. i kartoflerne med en skarp kniv, for at mærke om kartoflerne er møre. Du kan evt. skrue op på 225 C de sidste 5-10 minutter, for at få overfladen sprød og gylden. Server straks. Velbekomme!
Gode tips til flødekartofler med ost og timian
Det er en super lækker ret, der altid hitter! De cremede kartofler passer perfekt som tilbehør til både kødretter og vegetariske retter. Start med at vælge nogle gode, faste bagekartofler og skær dem i tynde skiver, så de bliver møre.
Når du laver flødesaucen, kan du mixe fløde og mælk for at få den helt rigtige cremede konsistens. Tilsæt masser af revet ost, som cheddar eller mozzarella, så du får en skøn, smeltende topping. Timian tilføjer en dejlig aroma, der passer perfekt til kartoflerne – brug gerne frisk timian, hvis du har det!
Når du lægger kartoflerne i ovnen, så husk at lave lag, så saucen og osten kan trænge ind. Bag dem, indtil de er gyldne og boblende. Lad dem hvile et par minutter, så de er nemmere at skære. Server dem som en lækker side, og se dem forsvinde fra tallerkenerne! De flødekartofler vil helt sikkert blive en favorit hos dine gæster!
Hvorfor er mine flødekartofler flydende?
Flødekartofler kan blive flydende af flere grunde:
- For meget væske: Hvis der er tilsat for meget fløde eller mælk i forhold til kartoflerne, kan retten blive vandet. Det er vigtigt at måle ingredienserne korrekt.
- Underkogte kartofler: Hvis kartoflerne ikke er kogt tilstrækkeligt, kan de ikke absorbere væsken ordentligt, hvilket kan resultere i en flydende konsistens.
- Ikke nok tid i ovnen: Flødekartofler har brug for tid til at bage, så væsken kan reducere og blive tykkere. Hvis de tages ud for tidligt, kan de stadig være flydende.
- Forkert temperatur: Bages de ved for lav varme, kan væsken ikke fordampe effektivt.
For at rette op på det, kan du prøve at sætte retten tilbage i ovnen for at reducere væsken, eller tilsætte lidt mere kartoffel for at balancere konsistensen.
Skriv endelig en kommentar