Fastelavnsboller med hindbær og ganache – Opskrift på nemme og lækre fastelavnsboller af wienerbrødsdej med hindbærflødeskum, hindbærsyltetøj og ganache Disse fastelavnsboller er lidt en snyde-udgave, da selve bollerne er købt fra frost. Det er wienerbrødsdej, hvor de allerede er formet til boller med remonce i. Jeg har lavet fastelavnsbollerne med hindbærsyltetøj i midten, en lækker og nem hindbærflødeskum, ganache på toppen samt friske hindbær.
Det tager ingen tid at bage dem, hvis man nu skal lave og servere en hurtig omgang fastelavnsboller til gæster, hvor man ikke gider at stå flere timer i køkkenet. Jeg har købt bollerne på nemlig.com, og de er fra Mette Munk, men man kan købe dem i de fleste supermarkeder op til fastelavn. Fastelavnsbollerne kan fyldes og pyntes med lige det, som man bedst kan lide. De er perfekte at servere til eftermiddagskaffen. Se alle mine andre opskrifter på fastelavnsboller her. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Fastelavnsboller med hindbær og ganache
Ingredienser
Hindbærflødeskum
250 g frosne hindbær
100 g flormelis
5 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
Ganache
150 g chokolade
25 g smør
Derudover
8 stk. wienerbrøds-fastelavnsboller, f.eks. fra Mette Munk
8 spsk. hindbærsyltetøj
Frysetørret hindbær
Fremgangsmåde
Hindbærflødeskum
Skold hindbærrene og hæld dem i en si, så de kan tø op og saften kan blive siet fra. Bland flormelis i hindbærrene. Pisk fløden med vaniljesukker til en let skum og vend hindbærrene forsigtigt i. Kom hindbærflødeskummet op i en sprøjtepose med f.eks. en stjernetyl.
Ganache
Smelt chokolade og smør ved svag varme i en lille gryde eller i mikroovnen. Rør det godt sammen.
Sådan samler du fastelavnsbollerne
Flæk de afkølede boller, og kom en spsk. syltetøj i midten af den nederste bolle og sprøjt flødeskum rundt om. Læg den anden halve bolle ovenpå. Pynt fastelavnsbollerne med ganache og drys med frysetørret hindbær. Servér fastelavnsbollerne med det samme, så er de bedst. Velbekomme!