Fastelavnsboller af butterdej – Opskrift på nemme fastelavnsboller af butterdej fyldt med kagecreme, dulce de leche, ganache og Toffifee. Disse fastelavnsboller er super hurtige at lave og smager så dejligt. Fastelavnsbollerne består af fersk butterdej, som udstikkes til cirkler, som ligges ovenpå hinanden og bages. Herefter skæres de over og fyldes med kagecreme og dulche de leche. Ovenpå pyntes de med ganache, Toffifee og frysetørrede hindbær. Denne vaniljecreme er faktisk også lidt en snyde creme, da jeg har brugt kagecreme på brev fra Dr. Oetker. Det tager ingen tid at lave, og når cremen har stået på køl vender jeg den med flødeskum. Hvis du gerne vil lave hjemmelavet vaniljecreme, så se opskriften lige her.
Det tager ingen tid at bage dem, hvis man nu skal lave og servere en hurtig omgang fastelavnsboller til gæster, hvor man ikke gider at stå flere timer i køkkenet. I stedet for at pynte fastelavnsbollerne med ganache, så kan de også pyntes med glasur i stedet for. Prøv mine andre opskrifter på fastelavnsboller her. Der er både de helt nemme og de lidt mere avancerede udgaver. Prøv også min anden udgave af fastelavnsboller med butterdej, hvor der her er æblekompot i. Rigtig god fornøjelse!
Du kan se alle mine opskrifter på lækre fastelavnsboller lige her. Her finder du alt lige fra gammeldags flødeboller, til semlor til wienerbrødsfastelavnsboller.
Fastelavnsboller af butterdej
Ingredienser
KagecremeFremgangsmåde
Kagecreme
Lav kagecremen som beskrevet på pakken og tilsæt vanilje. Stil den på køl i 20 min. Pisk herefter fløden til en fast skum og vend den forsigtigt i kagecremen. Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Ganache
Smelt chokolade og smør ved svag varme i en lille gryde eller i mikroovnen. Rør det godt sammen.
Fastelavnsboller af butterdej
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Udstik hver butterdejsrulle til 10-12 cirkler med en rund udstikker (ca. 6,5-7 cm i diameter). Læg to dejcirkler sammen, så der ialt er 10-12 stk. Placer dem på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. Bag i ovnen i ca. 10-12 min. Lad dem afkøle på en rist.
Rør dulce de leche sammen med salt og kom det op en en sprøjtepose og klip et lille hul i enden. Flæk butterdejs-fastelavnsbollerne og sprøjt kagecremen på den nederste bolle, sprøjt en klat dulce de leche på og læg låget på. Pynt med ganache, Toffifee og frysetørret hindbær. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Hvilken kagekrem vil du anbefalle?
Jeg bruger den fra Dr.Oetker, den er helt udemærket 🙂
Skal Dulce de leche ikke varmes op så det bliver tykkere?
Nej, dulce de leche er karamel, som man får ved at koge kondenseret mælk. Du kan enten købe kondenseret mælk og så selv koge det til dulce de leche, eller du kan købe dulce de leche, hvor det er færdigkogt 🙂
Vil lige høre dig, 1/2 stk Dulce de leche, mener du 1/2 dåse?
Ja, det er 1/2 dåse, men er nødt til at skrive det på den måde med stk., ved godt det lyder lidt mærkeligt 🙂