Færøsk æblekage - Marengskage med æble og karamel
Opskrifter Livsstil Shop

Færøsk æblekage

Færøsk æblekage – Opskrift på færøsk æblekage med marengsbunde, æbleskum og karamelsauce. Denne lækre dessert stammer fra Færøerne, og I er faktisk flere, der har ønsket en opskrift fra mig på lige netop denne kage. Jeg må indrømme, at jeg ikke havde hørt om den, før jeg googlede mig frem til kagen. Den er utrolig nem at lave og så smager den virkelig skønt. Kagen består af marengsbunde med hakkede mandler i som samles med en lækker æbleskum med både fløde og creme fraiche. Normalt er der æbletern i skummet, men jeg har revet æblerne i stedet for. Man kan også komme hakket mørk chokolade i skummet eller kokosmel. Kagen pyntes med en karamelsauce og et drys hasselnøddeflager. Kagen skal helst samles og spises på samme dag, da den hurtig bliver blød. Man kan godt lige samle og sætte den hurtigt på køl 1 time.Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Færøsk æblekage

Kager til 6-8 personer
Forberedelse 3 t. / Tilberedning 2 t. / I alt 2 t. 30 min.
Ingredienser

Marengsbunde

4 æggehvider

180 g sukker

150 g mandler, finthakkede

1 spsk. kartoffelmel

Karamelsauce

75 g lys sirup

100 g flormelis

2,5 dl piskefløde

1 lille nip salt

Æbleskum

3 dl piskefløde

25 g flormelis

1 tsk. vaniljesukker

200 g creme fraiche

3-4 æbler, revet eller skåret i små tern

 

Hasselnøddeflager til pynt

Fremgangsmåde

Marengsbunde

Tænd ovnen på 160 C varmluft.

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens der fortsat piskes. Pisk til en sej og blank marengs. Vend finthakkede mandler og kartoffelmel i.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Fordel marengsen i 2 cirkler på ca. 22 cm i diameter. Bag marengsbundene i ca. 35 min. Lad dem afkøle.

Karamelsauce

Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op ved middelvarme. Rør i karamellen undervejs og lad den små koge til den bliver tyk og gylden. Det tager ca. 30 min. Lad den afkøle ved stuetemperatur.

Æbleskum

Pisk fløde, flormelis og vanilje sammen til en  let skum. Vend herefter creme fraiche og æble i.

Saml kagen ved at placere en marengsbund på et fad og kom halvdelen af æbleskummet på. Kom den anden marengsbund på og resten af æbleskummet. Hæld karamelsaucen udover (hvis der er for meget, så kan det gemmes til f.eks. is) og drys med hasselnøddeflager. Server straks. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.