Færøsk æblekage - Marengskage med æble og karamel
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Færøsk æblekage

Færøsk æblekage – Opskrift på færøsk æblekage med marengsbunde, æbleskum og karamelsauce. Denne lækre dessert stammer fra Færøerne, og I er faktisk flere, der har ønsket en opskrift fra mig på lige netop denne kage. Jeg må indrømme, at jeg ikke havde hørt om den, før jeg googlede mig frem til kagen. Den er utrolig nem at lave og så smager den virkelig skønt. Kagen består af marengsbunde med hakkede mandler i som samles med en lækker æbleskum med både fløde og creme fraiche. Normalt er der æbletern i skummet, men jeg har revet æblerne i stedet for. Man kan også komme hakket mørk chokolade i skummet eller kokosmel. Kagen pyntes med en karamelsauce og et drys hasselnøddeflager. Kagen skal helst samles og spises på samme dag, da den hurtig bliver blød. Man kan godt lige samle og sætte den hurtigt på køl 1 time.Rigtig god fornøjelse!

Færøsk æblekage

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 3 t.
Tilberedning 2 t.
I alt 2 t. 30 min.

Ingredienser

Maregnsbunde
Karamelsauce
Æbleskum
Derudover

Fremgangsmåde

Marengsbunde

Tænd ovnen på 160 C varmluft.

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt ad gangen imens der fortsat piskes. Pisk til en sej og blank marengs. Vend finthakkede mandler og kartoffelmel i.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Fordel marengsen i 2 cirkler på ca. 22 cm i diameter. Bag marengsbundene i ca. 35 min. Lad dem afkøle.

Karamelsauce

Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op ved middelvarme. Rør i karamellen undervejs og lad den små koge til den bliver tyk og gylden. Det tager ca. 30 min. Lad den afkøle ved stuetemperatur.

Æbleskum

Pisk fløde, flormelis og vanilje sammen til en  let skum. Vend herefter creme fraiche og æble i.

Saml kagen ved at placere en marengsbund på et fad og kom halvdelen af æbleskummet på. Kom den anden marengsbund på og resten af æbleskummet.

Hæld karamelsaucen udover (hvis der er for meget, så kan det gemmes til f.eks. is) og drys med hasselnøddeflager. Server straks. Velbekomme!

 

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar