English Muffins - Opskrift på hjemmebagte lækre English Muffins
Opskrifter Livsstil Shop

English Muffins

English Muffins – Opskrift på hjemmebagte luftige, sprøde og lækre English Muffins. English Muffins er en meget populær spise i England, og det er nærmest et must på morgenbordet. English Muffins spises typisk, overskåret og ristet, med æg, bacon og “sausage”. De kan også spises med smør eller syltetøj. English Muffins er luftige høje boller, som bages på en pande og ikke i ovnen. Traditionelt deles English Muffins med en gaffel, så man sikrer, at der er ujævnheder i bollen, som er særligt lækkert, når den ristes.

Jeg har lavet dejen med tørgær, fordi jeg synes, at det giver en let og luftig dej. Frisk gær kan også sagtens bruges, så skal der blot bruges 50 g, som røres ud i mælken og vandet sammen med sukkeret. Tilsæt ca. 15 g gær, hvis du vil koldthæve dejen, så der kan serveres friskbagte English Muffins til morgenmaden. English Muffins er perfekte til Eggs Benedict. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Brød til 6-8 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 1 t. / I alt 2 t.
Ingredienser

English Muffins

2 dl mælk, lunt

1,5 dl vand, lunt

2 spsk. sukker

1 brev tørgær af 11,8 g, svarer til 50 g frisk gær

Ca. 365 g hvedemel

1 tsk. salt

1 æg

35 g smør, smeltet

Lidt majsmel

Fremgangsmåde

English Muffins

Kom lunt mælk, lunt vand og sukker i en skål. Tilsæt tørgær og rør det ud i væsken. Lad det stå i 15 min. til tørgæren bobler.

Tilsæt hvedemel og salt i en skål til en røremaskine. Rør det sammen med K’et og tilsæt æg og smør, imens der æltes. Tilsæt tilsidst væsken med tørgær og ælt dejen ved høj hastighed til dejen slipper skålen og er sej, blank og elastisk. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time.

Drys mel på bordet og hæld dejen ud på melet. Rul dejen ud og udstik ca. 16 stk. i alt med en rund udstikker på 8 cm i diameter. Dejen er klistret, så sørg for at der er rigeligt med mel på under dejen og ovenpå dejen. Beklæd en bageplade med bagepapir og drys et tyndt lag mel på bagepapiret. Placer English Muffins på bagepapiret og dæk dem med husholdningsfilm og lad dem efterhæve i 30 min.

Varm en pande op og drys med lidt majsmel på panden. Bag ca. 4 stk. Muffins ad gangen. Læg låg på og bag først Muffins i 3-4 min. ved middelvarme med låg. Tag låget af og vend Muffins og bag dem videre i yderligere 3-4 min. uden låg. Måske skal de have kortere eller længere tid, så hold godt øje med, at de ikke bliver brændte.

Lad dem afkøle på en bagerist. Skær dem igennem og rist dem eller spis dem som de er. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.