Dumle flødeboller – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Dumle flødeboller

Annonce for Karl Fazer

Dumle flødeboller – Opskrift på de lækreste flødeboller med marcipan, karamel og chokolade. Disse lækre Dumle flødeboller er så gode og fyldt med lækkerier. Flødebollerne består af en sprød og sej marcipanbund med Dumle Snacks, vanilje-flødebolleskum, Dumle karamelfyld og overtrukket med Karl Fazer mælkechokolade og pyntet med Dumle snacks. Virkelig en god kombination. Det kræver lige lidt tålmodighed at lave flødeboller, men det er en virkelig hyggelig process.

Der er forskellige måder at overtrække flødeboller med chokolade på. Enten kan chokoladen hældes op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål, hvor de kolde flødeboller forsigtigt kan dyppes i chokoladen. Du kan også hælde chokoladen udover flødebollerne. Placer flødebollerne på en rist med bagepapir under, og hæld forsigtigt chokoladen udover. Det overskydende chokolade, som lander på bagepapirer kan skrabes af og genbruges. Rigtig god fornøjelse!

 

Dumle flødeboller

Flødeboller til 10-12 personer
Ingredienser

Marcipanbunde (ca. 20 stk.)

375 g ren rå marcipan

100 g Dumle snacks, hakket i små stykker

Lidt flormelis til at rulle marcipanen ud med

Flødebolleskum

250 g sukker

100 g glukosesirup

75 g vand

2 tsk. vaniljepasta

140 g past. æggehvider

Dumle karamelfyld

140 g Dumle

0,5 dl piskefløde

Mælkechokoladeovertræk

300 g mælkechokolade

Derudover

100 g Dumle snacks, finthakkede

Fremgangsmåde

Marcipanbunde

Bland marcipanen og Dumle snacks sammen til en ensartet masse og rul ud til det er ca. 4 mm. Udstik runde bunde med en udstikker på 6 cm. Bag bundene i ovnen ved 185 C varmluft i ca. 7-8 minutter. Bundene skal kun lige blive let gyldne. Lad dem køle af på en rist.

Flødebolleskum

Kog sukker (200 g), glukosesirup,  vand og vanilje op i en tykbundet gryde til det når 118°C. Pisk imens æggehvider hvide og luftige og tilæt sukker(50 g) og pisk sammen til en marengs. Når sukkersiruppen er klar hældes den ned i æggehviderne i en tynd stråle, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu det hele sammen i ca. 20 minutter til en sej og fluffy flødebolleskum. Kom flødebolleskummet op i en sprøjtepose med en rund tyl. Sprøjt flødebolleskum på bundene.

Dumle karamelfyld

Lav karamelsaucen lige inden kagen serveres ved at smelte karamellerne i en lille gryde og rør fløden i. Tilsæt salt og rør rundt indtil karamellen bliver ensartet. Lad karamellen afkøle og kom den i en sprøjtepose med en fyldetyl eller klip et lille hul i enden. Sprøjt karamellen ned i midten af flødebolleskummet. Stil flødebollerne på køl imens du temperer chokoladen.

Mælkechokoladeovertræk

Hak chokoladen og kom den op i en skål, der kan tåle varme. Giv chokoladen 30 sek. og rør rundt. Gør dette af nogle omgange indtil chokoladen begynder at smelte. Giv nu chokoladen 10 sek. af ca. 4-5 omgange eller til chokoladen er 33 C. Hæld den smeltede chokolade op i et aflangt og bredt glas eller i en dyb skål og dyp de kolde flødeboller forsigtigt i chokoladen. Du kan også hælde chokoladen udover flødebollerne.

Drys med hakkede Dumle snacks. Lad flødebollerne stå på køl til chokoladen er størknet. Nyd dem helst på dagen, så er de allerbedst, men de kan sagtens holde sig i nogle dage på køl. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.