Deviled Eggs (Djævleæg) - Fyldte æg med karry til påske
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Deviled eggs (djævleæg)

Opskrift på lækre fyldte æg med karry, som er perfekte til påske. Djævleæg eller deviled eggs er hårdkogte æg, hvor blommerne røres sammen til en dressing med mayonnaise, creme fraiche, karry og karse. 

Dressingen fyldes i æggene og det smager så dejligt. Det er en super hyggelig og lækker måde at servere æg på. Djævleæggene er perfekte at servere til påskebordet, som en del af de kolde frokostretter. Djævleæg er bedst kendt fra USA eller England, hvor de laver dem, men nu er de at finde flere og flere steder på påskebordene rundt omkring i Danmark.  Derovre kalder de dem “Devilled Eggs“, men herhjemme er de blevet oversat til “Djævleæg” i stedet. 

Deviled eggs (djævleæg)

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 20 min.

Ingredienser

Deviled eggs (djævleæg)

Fremgangsmåde

Deviled eggs (djævleæg)

Kom æggene i en gryde og dæk dem med vand. Sæt vandet over at koge og når det koger, skal æggene koge i 9 minutter for at blive hårdkogte. Kom koldt vand på æggene og pil herefter æggene.

Skær æggene over og fjern forsigtigt blommen.

Rør en dressing med æggeblommerne, mayonnaise, creme fraiche, karry, karse og smag til med salt og peber. Kom dressingen op i en sprøjtepose og fyld æggene med dressingen. Pynt med lidt ekstra karse. Opbevar på køl indtil servering. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Djævleæg opskrift

Det er faktisk en ret nem djævleæg opskrift, og generelt er det meget nemt at lave. Du skal blot koge dine æg helt hårdkogte. Det er her vigtigt, at du ikke koger dem for lidt. De må ikke være smilende, men helt hårdkogte. Når det er kogt og afkølede, fjerner du blommen, som bliver rørt sammen med dressingen. 

Hele den masse bliver nu puttet tilbage i de kogte æggehvider. Hvad der før “bare” var et kogt æg, er nu et fyldt æg med karry. Du får altså fyldte æg med masser af smag. De fleste spiser så ægget som en lille hapser, men du kan også spise det på et stykke rugbrød eller hjemmebagt franskbrød

Lav dine djævleæg dagen før

Står du for påskefrokosten, eller skal du blot have en ret med, så kan det være rart at kunne forberede noget dagen forinden. Og det kan du heldigvis sagtens med de her djævleæg. Lav dine djævleæg dagen før og opbevar dem på køl. Så er de stadig gode til frokosttid dagen efter. Det er særligt smart, hvis du skal så for flere retter til frokosten.

Jeg ved, at der er flere, der laver djævleæg med rejer og djævleæg med bacon, og det kan du sagtens. Du kan komme nogle ferske rejer på toppen – de samme rejer som du ville komme på toppen af din æggemad. Du kan også putte stenbiderrogn, serrano eller noget tredje. Det er helt op til dig! 

Du kan også stege lidt bacontern og drysse det på toppen af æggene. Det giver et dejligt sprødt element. Laver du bacon til, vil jeg anbefale dig ikke at opbevare de fyldte æg med karry for længe på køl. Så mister bacon sin lækre sprødhed. 

Fyldte æg med karry

Der findes mange forskellige måder at lave fyldte æg på. Denne her udgave er nok den mest klassiske, men du kan også lave fyldte æg med tun, rejer og lignende. I opskriften bruger jeg en kombination af mayo og creme fraiche, men du må endelig ikke undlade mayonnaisen helt. Den gør, at massen bliver ekstra fed og bliver i sin form, når du sprøjter æggemassen ud. Den kan godt blive lidt for tynd, hvis du kun bruger creme fraiche nemlig. 

Prøv også min opskrift på æggesalat.

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar