Hjemmelavet cremet hummus er noget af det bedste, der findes. Jeg elsker humus, og det er så nemt at lave det selv. Denne hummus er lavet med kikærter fra dåse, men man kan også sagtens bruge tørrede kikærter, der blot har ligget i blød natten over og derefter er blevet kogt til de er møre. Jeg kommer altid tahin, citronsaft, godt med olivenolie og hvidløg i min hummus, og så tilsætter jeg lidt vand for at få en lækker cremet konsistens. Smag evt. din humus til med chiliolie, gurkemeje eller grillede peberfrugter. Humus kan bruges til mange ting f.eks. som dip til grøntsagsstave, lækkert fladbrød, smurt i en sandwich, sammen med falafler i pitabrød eller bare spis det, som det er. Rigtig god fornøjelse!
Cremet hummus
Ingredienser
Cremet hummusFremgangsmåde
Cremet hummus
Kom alle ingredienserne op i en foodprocessor eller blender. Blend ingredienserne sammen til en cremet og ensartet masse. Hummus må endelig ikke blive for “tørt”, så tilsæt evt. ekstra vand eller olivenolie. Kom humus op i en skål og pynt den med olivenolie, chiliflager, frisk persille og friskkværnet peber. Stil humus på køl indtil servering.
Skriv endelig en kommentar
Du burde også prøve denne opskrift https://7opskrifter.dk/opskrift/hummus-opskrift-saadan-laver-du-den-perfekte-hummus/ den prøvede jeg tidligere i dag og synes den er super god.
Jeg er lidt af en hummus freak og prøver nu at lave din hummus opskrift her til aftensmaden 🙂
Hvor mange kalorier er der i det?
Det ved jeg ikke, tæller ikke kalorier 🙂