Tapasbræt med lækkerier: Opskrift på humus med peberfrugt og cremede røræg
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tapasbræt med lækkerier: Opskrift på humus med peberfrugt og cremede røræg

Jeg elsker tapas. Især hvis det er anrettet på et stort bræt, hvor man kan hapse lidt forskelligt. Jeg serverede dette for min familie, med lidt forskelligt fra køleskabet. Det blev bl.a. til den lækreste smagsfulde humus med grillede peberfrugter og perfekte cremede røræg. Jeg ved ikke lige om røræg hører under kategorien tapas, men det var virkelig lækkert med brød og friske tomater til. Man kan tilføje mange forskellige ting til sådan et tapasbræt. Del meget gerne, hvad dine tapas-favoritter i kommentarfeltet.

Inspiration til tapasbræt:

Forkskellige skinker, oste, pølser

Tomater (friske og soltørrede)

Pesto (rød, grøn osv.)

Humus

Oliventapenade

Brød (lyst, groft, ristet)

Oliven

Peberfrugt

Radiser

Avocado

Vindruer

Røget laks

Frisk mozzarella med olivenolie, salt og peber

Se også dette indlæg, hvor jeg deler inspiration til frokost “madder”.

Tapasbræt med lækkerier: Opskrift på humus med peberfrugt og cremede røræg

Ingredienser

Humus med grillede peberfrugter (4 personer):
Cremede røræg (4 personer):

Fremgangsmåde

Humus med grillede peberfrugter:

Blend alle ingredienserne i en blender til en tyk, cremet og ensartet masse. Opbevar humus’en i en lufttæt beholder i køleskabet. Du kan med fordel lave humus dagen inden, den skal serveres.

Cremede røræg:

Kom æg, salt og piskefløde i en skål og blend med en stavblender til det bliver skummende. Varm en pande op (helst en teflonpande) til middelvarme og lad smørret smelte på panden. Hæld æggemassen på panden og lad det stå i 1 minut uden at røre i det. Rør forsigtigt med en dejskraber  indtil æggene samler sig. Servér røræg med friskkværnet peber og godt brød.

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar