Cremet chiagrød med lækre toppings – en perfekt start på dagen. Sådan en chiagrød er virkelig nem at lave, da den kan forberedes om aftenen, ved at ligge chiafrøene i blød i f.eks. kokosmælk. Om morgnen røres chiagrøden sammen med yoghurt eller skyr og toppes med diverse toppings. Jeg har toppet disse med karamelliserede bananer, kerner og frø, friske bær, peanutbutter, kokosmel, hjemmelavet hindbærsyltetøj, hakket mørk chokolade og lakridspulver. Man kan også sagtens nøjes med lidt færre toppings, hvis det skal gå lidt hurtigt. God fornøjelse!
Cremet chiagrød med lækre toppings
Ingredienser
Chiagrød til ca. 4 portioner:Fremgangsmåde
Chiagrød:
Rør chiafrø, kokosmælk og vaniljepulver sammen i en skål. Lad det stå på køkkenbordet i ca. 10 minutter og rør rundt igen, så det ikke klumper. Stil skålen på køl natten over. Om morgnen røres kokosyoghurt sammen med chiagrøden.
Karamelliserede bananer:
Skræl og skær bananerne i skrå skiver. Varm kokosolie og honning op på en pande ved middelhøj varme. Steg bananskiverne til de er gyldne og karamelliserede på begge sider.
Karamelliserede nødder og kerner:
Rist nødder og kerner på panden med kokosolie og honning i et par minutter til de bliver gyldne.
Fordel grøden i skåle og pynt med karamelliserede bananer, nødder og kerner, bær, hakket mørk chokolade, peanutbutter osv. Nyd straks. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar