Creme Brulee – den skønneste dessert med blød, cremet og vaniljeprikket creme der bliver bagt og efterfølgende drysset med sukker, som bliver brændt til det bliver karamelliseret. Det er en simpel fransk dessert, som er meget nem at lave, dog skal creme bruleen helst stå på køl natten over, så den får lov at sætte sig og blive helt kold. Min lillebror Anders er ganske enkelt den største fan af creme brulee, og han bestiller det altid til dessert, når vi er ude at spise. Creme brulee bliver lavet i ramekiner, og jeg har brugt disse ramekiner (*reklmelink). Bagetiden afhænger lidt af størrelsen på de ramakiner, man bruger, for hvis ramakinerne er bredde men lave, så skal creme bruleen måske ikke bage lige så længe, som jeg har skrevet i opskriften. Creme brulee kan serveres blot, som den er eller med friske bær, mynte/citronmelisse eller en kugle vaniljeis. Rigtig god fornøjelse!
Creme Brulee
Ingredienser
Creme BruleeFremgangsmåde
Creme Brulee
150 C varmluft.
Pisk æg og æggeblommer med sukker til en tyk og luftig æggesnaps.
Varm imens sødmælk, piskefløde og vanilje op i en gryde til det lige akkurat begynder at koge. Hæld den varme blanding op i æggesnapsen og pisk det godt sammen. Sørg for at få fjernet skummet der lægger sig på toppen.
Fordel massen i 6-8 ramekiner i et ildfast fad. Hæld kogene vand i fadet, så det dækker siderne af ramekinerne. Bag creme bruleen i ca. 30-40 minutter. De skal stadig være bløde i midten, når du tager dem ud. Ovne er forskellige, så hold godt øje med at de ikke får for meget, for så bliver creme bruleen tør.
Stil ramekinerne med creme brulee på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.
Ved servering drysses et fint lag sukker på hver creme brulee. Brænd sukkeret med en gasbrænder (kan købes her, *reklamelink) til sukkeret får farve og karamelliserer. Pynt evt. med friske bær og lidt mynte eller citronmelisse og server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar