Cookies bagt i form med brunet smør – Opskrift på sprøde og seje cookies bagt i muffinsform med brunet smør. Disse cookies med brunet smør er så lækre og nemme at bage. I stedet for at bage cookies på bagepapir, som bliver flade, når de bliver bagt, så har jeg smurt en muffinsform med smør og presset dejen i og bagt i formen. Det giver nogle helt fantastisk lækre høje kager, som bliver super sprøde udenpå og seje og bløde indeni.
Disse muffins-cookies er perfekte at tage med på picnic eller servere på et kagebord. Jeg har lavet cookies med brunet smør, som giver en dejlig smag af nødder. Det er meget nemt at lave brunet smør. Smørret kommes i en lille gryde og smeltes ved middelhøj varme. Det skal gerne bruse og boble, og når det bliver gylden brun og dufter dejlig “nøddet”, så er smørret klar.
Jeg har virkelig en svaghed for cookies, især dem der er helt sprøde udenpå og chewy indeni. I er også vilde med cookies her på bloggen, kan jeg se. I hvert fald er min opskrift på chocolate chunk cookies røget helt til tops – hver dag er der flere 1000 mennesker inde at kigge på den opskrift, tusind tak for det! Rigtig god fornøjelse!
Cookies bagt i form med brunet smør
Ingredienser
Fremgangsmåde
Cookies bagt i form med brunet smør
Smelt smørret ved middelvarme i en lille gryde. Pisk i smørret med et piskeris til det bliver gyldent brunt og får en nødde-karamelduft. Smørret begynder at skumme ret meget inden det bruner. Pas på det ikke bliver for mørkt.
Lad smørret afkøle.
Kom sukker og brun farin i en skål og tilsæt det brunede afkølede smør. Rør det sammen, og tilsæt ægget og æggeblomme, til en blød cremet masse med en dejskraber (det skal IKKE piskes).
Bland salt, vanilje, bagepulver og hvedemel sammen og rør det i dejen. Tilsæt tilsidst chokoladen. Stil dejen på¨ køl i 30 min.
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Smør en metalform til muffins (med 12 huller) med smør. Fordel dejen i hullerne og tryk dejen lidt ned. Bag cookies i ca. 15 minutter. Lad dem herefter afkøle inden de skubbes ud af formene. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
De gik helt galt her . Er blevet stenhårde i kanterne, falder fra hinanden og brune hele vejen igennem – ikke dejfarvede som dine. Gad vide hvad der er gået galt? Vi prøver snart igen!
Det kunne godt tyde på, at de er bagt for længe 🙂 Jeg håber, at de lykkedes næste gang 🙂
Skal det være i tin, de kan ikke laves i silicone forme?
Der kan sagtens bruges silicone-forme 🙂
Kan man ikke bruge alm store muffinforme?
Jo, det kan man sagtens 🙂
De blev sååå gode
Hvor er de gode!!!
Kan de fryses?
Vh. Maria
Dejligt! Ja, de kan sagtens fryses 🙂
Kan man evt lægge dejen på køl over natten?
Ja, det kan man sagtens, men så ville jeg forme den til kugler inden 🙂 Ellers er dejen for hård til at lave kugler af. Rigtig god fornøjelse!