Citronsnitter – Opskrift på syrlige citronsnitter eller lemon bars, som de også hedder. Lemon bars består af en sprød bund med en blød og syrlig citroncreme. Disse citronsnitter er super lækre, friske og syrlige og er perfekte at servere for en citron-elsker. De har lidt samme elementer som en fransk citrontærte, dog uden marengs.
Når citronsnitterne er bagt, så skal de stå på køl nogle timer, for at cremen kan sætte sig, inden de skæres ud i firkanter og kan serveres. De kan holde sig på køl i ca. 3-4 dage eller fryses ned. Rigtig god fornøjelse!
Citronsnitter
Ingredienser
BundFremgangsmåde
Bund
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Bland sukker, hvedemel, citronskal og salt sammen i en skål. Tilsæt smørret i tern og smuldre smørret ind i de tørre ingredienser med hænderne. Dejen skal bare være smuldret.
Pres dejen ud i en form på 20×20 cm beklædt med bagepapir. Bag bunden i ca. 25 min. til den kun lige er blevet lysebrun. Tag bunden ud af ovnen og lav citroncremen.
Citroncreme
Skru ovnen ned på 160 C varmluft.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker kort sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt citronsaft -og skal og hvedemel og pisk til det lige er samlet til en ensartet masse.
Hæld citroncremen igennem en si ned på den bagte bund og bag kagen i ca. 10 min. Citroncremen skal kun lige sætte sig, så den skal være lidt “blævrende”, når kagen tages ud af ovnen. Stil kagen på køl i 2-3 timer, hvorefter den drysses med flormelis og skæres ud i 16 firkanter og serveres. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Skal man bruge pastauriserede æg?
Nej, jeg bruger friske æg 🙂
Kan man evt putte marengs på toppen? Ligesom en citrontærte? 🙂
Ja, det tror jeg godt man kan 🙂