Citronsnitter - Opskrift på syrlige citronsnitter/lemon bars

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Citronsnitter

Citronsnitter – Opskrift på syrlige citronsnitter eller lemon bars, som de også hedder. Lemon bars består af en sprød bund med en blød og syrlig citroncreme. Disse citronsnitter er super lækre, friske og syrlige og er perfekte at servere for en citron-elsker. De har lidt samme elementer som en fransk citrontærte, dog uden marengs.

Når citronsnitterne er bagt, så skal de stå på køl nogle timer, for at cremen kan sætte sig, inden de skæres ud i firkanter og kan serveres. De kan holde sig på køl i ca. 3-4 dage eller fryses ned. Rigtig god fornøjelse!

Citronsnitter

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 30 min.
I alt + 3 t.

Ingredienser

Bund
Citroncreme
Desuden

Fremgangsmåde

Bund

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Bland sukker, hvedemel, citronskal og salt sammen i en skål. Tilsæt smørret i tern og smuldre smørret ind i de tørre ingredienser med hænderne. Dejen skal bare være smuldret.

Pres dejen ud i en form på 20×20 cm beklædt med bagepapir. Bag bunden i ca. 25 min. til den kun lige er blevet lysebrun. Tag bunden ud af ovnen og lav citroncremen.

Citroncreme

Skru ovnen ned på 160 C varmluft.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker kort sammen i en skål med et piskeris. Tilsæt citronsaft -og skal og hvedemel og pisk til det lige er samlet til en ensartet masse.

Hæld citroncremen igennem en si ned på den bagte bund og bag kagen i ca. 10 min. Citroncremen skal kun lige sætte sig, så den skal være lidt “blævrende”, når kagen tages ud af ovnen. Stil kagen på køl i 2-3 timer, hvorefter den drysses med flormelis og skæres ud i 16 firkanter og serveres. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer

Skriv en kommentar