Citronkage ala Starbucks – Opskrift på lækker saftig citronkage med citronglasur ala Starbucks. Dette hjemmebagte Copycat Starbucks Lemon Loaf cake er super lækkert og virkelig nemt at bage. Det er lavet med inspiration fra citronkagen fra Starbucks og det er dejligt syrligt, saftigt og sødt. Ovenpå kagen er der en citronglasur med flormelis, citronsaft og mælk. Glasuren er helt sprød og krakelerer, når der skæres i kagen. Jeg har derudover pyntet kagen med kandiserede citronskiver, men det behøver man slet ikke.
prøv også min opskrift på citronkage med birkes og frosting. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Citronkage ala Starbucks
Ingredienser
Citronkage
200 g sukker
Fintrevet skal fra 1 øko citron
1 tsk. vaniljesukker
2 æg
65 g smeltet smør
65 g solsikkeolie
Citronsaft af 1/2 citron
1 dl mælk
1 dl creme fraiche
240 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Citronglasur
Ca. 250 g flormelis
30 ml mælk
30 ml citronsaft
Fremgangsmåde
Citronkage
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Kom sukker, revet citronskal og vaniljesukker i en røreskål. Gnid citronskallen ind i sukkeret med fingrene, det giver nemlig den bedste citronsmag. Tilsæt æggene og pisk til en luftig æggesnaps. Pisk smeltet smør, solsikkeolie, citronsaft, mælk og creme fraiche i. Bland hvedemel og bagepulver sammen, sigt det i dejen og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber. Beklæd en brødform på 2 L med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 40 min.
Lad kagen afkøle på en rist.
Citronglasur
Rør ingredienserne sammen til en ensartet let tyk-flydende glasur. Smør glasuren udover kagen. Pynt evt. med kandiserede citronskiver.
Skær kagen i skiver og server. Velbekomme!