Chokoladetærte - Opskrift på intens chokoladetærte med havsalt
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokoladetærte

Chokoladetærte – Opskrift på intens chokoladetærte med havsalt, Oreo bund og chokoladecreme. Denne chokoladetærte er uimodståelig god. Tærten består af en sprød kiksebund lavet på Oreos og smeltet smør. På bunden er der den blødeste chokoladecreme med både mørkchokolade og mælkechokolade. Derudover består cremen af bl.a. kakao og kaffe. Det er en super lækker tærte, som nærmest er helt brownie agtig. Tærten kan laves 1-2 dage i forvejen og kan serveres med friske bær og letpisket flødeskum. Rigtig god fornøjelse!

Chokoladetærte

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning +

Ingredienser

Tærtebund
Chokoladefyld
Derudover

Fremgangsmåde

Tærtebund

Knus kiksene helt fint i en foodprocessor. Bland dem med smeltet smør. Kom kiksemassen i en tærteform med løs bund (min form er 26 cm i diameter). Pres kiksemassen godt ud i kanten og ned i bunden. Stil på køl imens chokoladefyldet laves.

Chokoladefyld

Kom piskefløde, chokolade, kakaopulver, sukker, smør, kaffe og vanilje på en pande. Smelt det hele sammen under omrøring ved middelvarme.

Rør kartoffelmel ud i sødmælken.

Hæld blandingen i chokoladefyldet og rør det godt sammen, så cremen jævnes. Kog det lidt op under omrøring til en blank masse.

Lad massen afkøle lidt inden den hældes på den kolde tærtebund. Hvis der er lidt klumper i fyldet, så kan det hældes igennem en si. Stil tærten på køl i min. 6 timer men gerne til natten over.

Drys med havsalt, befri tærten fra formen og skær stykker af tærten med en varm og skrap kniv. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar