Chokolademousse med passionsfrugtmousse - Dessert i glas
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokolademousse med passionsfrugtmousse

Chokolademousse med passionsfrugtmousse – Opskrift på den skønneste todelte mousse dessert med chokolademousse, passionsfrugtmousse og brændt marengs. Denne dessert er super dejlig og nem at lave og den består af to slags mousser: En skøn og smagsfuld chokolademousse med mørk chokolade og en let og luftig passionsfrugtmousse med citron og vanilje. De to mousser passer super godt til hinanden med den bitre og dybe chokoladesmag og den syrlige og søde passionsfrugtsmag. Desserterne er anrettet i glas og pyntet med marengs, som brændes, og ristede mandelflager, sølvglimmer og friske mynteblade. Opskriften på chokolademousse er min bedste opskrift, på den dejlige dessert, som faktisk er en af mine favoritter.

Der bliver ca. 8-10 desserter ud af denne opskrift, men det kommer lidt an på, hvor store eller små glas der bruges. Jeg synes, at det er rigtig lækkert at få portionsanrettede desserter, og glassene er nemme at pynte og servere. Hvor stor eller lille portion, der skal kommes i glassene, kan du afstemme med resten af menuens størrelse. Samtidig er det også supernemt blot at gange opskriften op og forberede en masse dessertglas, hvis du skal lave dessert til mange. Det behøver ikke at være fine dessertglas – forskellige syltetøjsglas i passende størrelse kan sagtens bruges, og de er også nemme at transportere, hvis det er dig, der har lovet at stå for desserten til nytårsmiddagen med familie eller venner. Se opskrifter på flere desserter i glas her. Rigtig god fornøjelse!

Chokolademousse med passionsfrugtmousse

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 6 t.
I alt + 7 t.

Ingredienser

Chokolademousse
Passionsfrugtmousse
Marengs
Derudover

Fremgangsmåde

Chokolademousse

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Pisk herefter fløden til en let skum og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. Fordel chokolademoussen i 8-10 portionsglas. Stil dem på køl imens du laver passionsfrugtmoussen.

Passionsfrugtmousse

Læg husblas i blød i koldt vand.

Del æggene i hvider og blommer. Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af flormelis. Pisk æggeblommerne sammen med vaniljesukkeret og resten af flormelis til en lys og luftig æggesnaps.

Skrab kødet og kernerne ud af passionsfrugterne og blend dem med en stavblender. Sigt kernerne fra, så du kun har saften. Vend saften forsigtigt i æggesnapsen. Pisk fløden til skum og vend i æggemassen.

Lun citronsaften op og udblød husblassen heri. Kom 2 spsk. af æggemassen i den varme citronsaft, så den bliver kold. Hæld nu det hele sammen med resten af æggemassen. Tilsidst piskes æggehviderne stive og vendes forsigtigt i massen. Hvis den er lidt klumpet og ser lidt skilt ud, så bare rolig, den bliver fin, let og luftig alligevel.

Fordel passionsfrugtmoussen på chokolademoussen og stil desserterne på køl i min. 4 timer, men gerne til dagen efter.

Marengs

Lige inden servering: Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk til marengsen er blank og sej. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt marengsen ud på moussen og brænd marengsen forsigtigt med en gasbrænder. Drys med ristede mandelflager, sølv og mynte. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar