Chokoladekage med frosting, ganache og chokoladeovertrukne jordbær - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chokoladekage med frosting, ganache og chokoladeovertrukne jordbær

Denne chokoladekage egner sig rigtig godt som studenterkage. Med de friske jordbær dyppet i mørk chokolade, passer kagen helt perfekt til studentergildet. Selve jordbærrene kan serveres for sig selv eller som pynt på en anden kage f.eks. denne marengslagkage eller denne lækre marcipankage! Her kommer opskriften på en chokoladekage med luftig chokoladefrosting, chokolade ganache og jordbær dyppet i chokolade. Med andre ord en rigtig chokoladebombe!

Chokoladekage med frosting, ganache og chokoladeovertrukne jordbær

Ingredienser

Chokoladekage:
Chokoladefrosting:
Chokolade ganache:
Pynt:

Fremgangsmåde

Chokoladekage:

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen imens der piskes. Bland de tørre ingredienser sammen og vend dem i det i dejen, imens du skiftevis tilsætter mælk. Fordel dejen i en kageform beklædt med bagepapir og drysset med kakaopulver i bunden. Bag kagen i ca. 30-35 minutter ved 180 C. Lad den køle helt af.

Chokoladefrosting:

Smelt chokoladen i en gryde og lad den køle lidt af. Imens piskes det bløde smør med flormelis og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Hæld chokoladen i og pisk. Tilsæt fløden lidt ad gangen og pisk det til det får en cremet og luftig masse.  Smør frostingen ud på kagen og sæt den på køl.

Chokolade ganache:

Varm fløden i en gryde. Hæld chokoladen i en skål (der kan tåle varme). Hæld den varme fløde over chokoladen og rør det godt rundt indtil det bliver tykt. Hæld det over kagen og sæt den på køl.

Pynt:

Smelt lidt mørk chokolade og dyp jordbærrene deri og sæt dem herefter på køl, så chokoladen kan størkne. Fordel både friske jordbær og de overtrukne jordbær på kagen sammen med blåbær. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar