Chocolate tart with salted caramel! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Chocolate tart with salted caramel!

Jeg er netop vendt hjem fra de dejligste 10 dage i smukke og meget varme Thailand, hvor alting er foregået i aller laveste tempo. Virkelig tiltrængt med ferie, hvor jeg bare har koblet fra og ikke været så aktiv på de sociale medier. Det var rart!

I dag serverede jeg denne chokoladetærte med saltet karamel for nogle søde mennesker, som kom til søndagsmiddag og de var vældig begejstrede for tærten. Måske har du også lyst til at servere denne tærte for dine gæster? Du får i hvert fald opskriften lige her:

Chocolate tart with salted caramel!

Ingredienser

Chokolademørdej:
Saltkaramel:
Chokoladeganache:

Fremgangsmåde

Chokolademørdej:

Rør smør, æg, halvdelen af hvedemelet, flormelis, kakaopulver, mandelmel, vanilje og salt sammen. Hæld det resterende mel i og saml hurtigt dejen. Kom noget husholdningsfilm rundt om dejen og læg den på køl i 1 time. Rul derefter dejen ud og kom den i en smurt tærteform (8×40 cm). For at tærten får en fin kant, kan du tage en kagerulle og rulle over kanten på tærteformen. Tryk dejen godt ind mod kanterne. Stil tærten i fryseren i 20 minutter og bag derefter tærten i ca. 20 minutter i midten af ovnen ved 190 °C til den bliver let gylden i kanterne. Lad tærten køle af.

Saltkaramel:

Kom fløde, rørsukker, sirup og salt i en tykbundet gryde og kog det op ved middelhøj varme. Rør i gryden i ca. 10 minutter indtil massen bliver tykkere. Hæld karamellen ud på den afkølede tærtebund og stil kagen på køl, imens du laver ganachen.

Chokoladeganache:

Hæld fløden i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld fløden over chokoladen og vend det rundt til chokoladen er smeltet og massen bliver tyk. Hæld ganachen ud over tærtebunden med karamel. Stil kagen på køl igen i mindst 4 timer eller natten over.

Løsn tærten fra formen, pynt med flagesalt og skovsyre. Servér kagen i små delikate stykker. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar