Chocolate cream pie er en intens chokoladetærte, der består af en sprød kakao-kiksebund, en blød og fast chokoladecreme pyntet med letpisket flødeskum og hakket chokolade. Denne tærte smager vidunderligt, og er en perfekt kage at servere for chokoladeelskere. Tærten skal helst laves dagen i forvejen, da chokoladecremen skal stå på køl i mange timer for at sætte sig. Kiksebunden er lavet med Mariekiks og kakao, men denne bund kan også sagtens laves med Oreo kiks. Chokoladecremen er en kogt chokoladecreme der simpelthen bliver så lækker og er helt fløjlsblød, når den har stået på køl. Server gerne tærten med lækre friske bær. Rigtig god fornøjelse!
Chocolate cream pie
Ingredienser
KiksebundFremgangsmåde
Kiksebund
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Hak kiksene fint sammen med kakao og salt i en minihakker/foodprocessor. Tilsæt det smeltede smør og bland det hele godt sammen. Fordel kiksemassen i en tærteform på 24 cm i diameter og pres kiksemassen godt ned i bunden og opad siderne. Bag kiksebunden i ca. 15 minutter i midten af ovnen. Lad den herefter køle af.
Chokoladefyld
Bland sukker, maizena, kakao, vaniljepulver og salt sammen i en lille skål. I en gryde tilsættes mælk, piskefløde og æggeblommer og piskes let sammen med et piskeris. Tilsæt indholdet fra skålen til gryden og pisk det godt rundt. Varm massen op til middelvarme under piskning. Det tager ca. 6-8 minutter før massen begynder at tykne. Det må kun lige komme op at koge og så skal det tages af varmen. Pisk herefter chokolade og smør i den varme masse og rør det rundt til det er smeltet. Lad massen køle en smule af og hæld den derefter på kiksebunden. Stil tærten på køl i mindst 8 timer, gerne til dagen efter.
Lige inden servering: Tag kagen ud af køleskabet 10 minutter inden servering og pynt med flødeskum og hakket chokolade. Server kagen straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kakao, er det kakaopulver ?
Ja, det er kakaopulver til bagning 🙂
Kan man lave den med digistive kikse bund?
Hej ,den ser virkelig god ud :O Undskyld, det er et virkelig dumt spørgsmål, men er din tærteform meget dyb eller “normal”? Dbh
Den er helt normal 🙂
Synes ikke min kiksebund blev sprød og fast da den kom ud af ovnen, skal den være fast?
Synes ikke min kiksebund blev fast og sprød da den kom ud af ovnen, skal den være fast?
Det er en lidt smuldret bund, men når den har stået på køl, sammen med cremen, så bliver den lidt mere fast i det 🙂 Men det er ikke som en alm. kagebund af f.eks. mørdej 🙂 Kh Frederikke
Kan den ffryses?
Ja, men uden flødeskummet 🙂
Kan den fryses ned? Evt uden flødeskummen?
Det kan den sagtens, og ja, det skal være uden flødeskummet 🙂
Maizena: er det maizena majsstivelse eller maizena jævner? ?
Det er maizena majsstivelse (ikke jævner) 🙂
Er det ligegyldig hvilken mælk man bruger?
Ja, men jeg bruger sødmælk 🙂