Jeg håber ikke, at I blæser væk derude? Idag får I opskriften på en ret så luksus kage, nemlig en S’mores Pie kind of cake med kiksebund, silkeblød ganache og brændt marengs. Jeg har lavet sådan en kage før, bare lidt anderledes – se selv her. Jeg håber, at I har lyst til at give jer i kast med kagen. Jeg elsker ihvertfald at se alle jeres kreationer når I bager med mine opskrifter – bliv endelig ved med det! I må også meget gerne komme med ønsker til opskrifter, hvid der er noget bestemt jeg skal lave. Nu vil jeg gøre mig klar til at fejre min morfars fødselsdag lidt senere 🙂 Rigtig god aften til jer og tak fordi I gider at læse med – det betyder alt! Her kommer opskriften:
Chocolate pie with meringue (S’mores Pie)!
Ingredienser
Kiksebund:Fremgangsmåde
Kiksebund:
Hak kiks og mandler i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene og mandler til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en tærteform (gerne med løs bund), min form er 25 cm i diameter. Pres kiksemassen godt ned i bunden og op af kanterne, og sæt formen i køleskabet i mindst 1 time.
Chokoladeganache:
Hæld fløden i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hak chokoladen og kom den i en skål. Hæld fløden over chokoladen og vend det rundt til chokoladen er smeltet. Lad ganachen køle lidt af i køleskabet inden det hældes på kiksebunden. Stil formen på køl igen, igen.
Marengs:
Pisk æggehviderne, imens du tilsætter sukkeret lidt efter lidt. Pisk ved høj hastighed i ca. 10 minutter, indtil det bliver til en stiv marengs. Fordel marengsmassen på tærten. Brænd marengsen med en ”bunsenbrænder” (sådan én man bruger til Crème Brûlée). Servér et stykke kage med en dejlig kop kaffe til. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Heeey! I really love everything you do but please consider to post the recipes in english