Chocolate cream pie - Lækker opskrift på en intens chokoladetærte
Opskrifter Livsstil Shop

Chocolate cream pie

Chocolate cream pie er en intens chokoladetærte, der består af en sprød kakao-kiksebund, en blød og fast chokoladecreme pyntet med letpisket flødeskum og hakket chokolade. Denne tærte smager vidunderligt, og er en perfekt kage at servere for chokoladeelskere. Tærten skal helst laves dagen i forvejen, da chokoladecremen skal stå på køl i mange timer for at sætte sig. Kiksebunden er lavet med Mariekiks og kakao, men denne bund kan også sagtens laves med Oreo kiks. Chokoladecremen er en kogt chokoladecreme der simpelthen bliver så lækker og er helt fløjlsblød, når den har stået på køl. Server gerne tærten med lækre friske bær. Rigtig god fornøjelse!

Tærte til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. 30 min. / Tilberedning + 12 t. / I alt + 12 t.
Ingredienser

Kiksebund

150 g Mariekiks (svarer til 30 kiks)

2 spsk kakao

1 lille knivspids salt

75 g smør, smeltet

Chokoladefyld

100 g sukker

2 spsk maizena

50 g kakao

1 tsk vaniljepulver

1 knivspids salt

2,5 dl mælk

2,5 dl piskefløde

6 æggeblommer

100 g mørk chokolade, hakket eller i drops

100 g mælkechokolade, hakket eller i drops

2 spsk smør

Derudover

Flødeskum af 3 dl piskefløde

Lidt ekstra hakket mørk chokolade til pynt

Fremgangsmåde

Kiksebund

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Hak kiksene fint sammen med kakao og salt i en minihakker/foodprocessor. Tilsæt det smeltede smør og bland det hele godt sammen. Fordel kiksemassen i en tærteform på 24 cm i diameter og pres kiksemassen godt ned i bunden og opad siderne. Bag kiksebunden i ca. 15 minutter i midten af ovnen. Lad den herefter køle af.

Chokoladefyld

Bland sukker, maizena, kakao, vaniljepulver og salt sammen i en lille skål. I en gryde tilsættes mælk, piskefløde og æggeblommer og piskes let sammen med et piskeris. Tilsæt indholdet fra skålen til gryden og pisk det godt rundt. Varm massen op til middelvarme under piskning. Det tager ca. 6-8 minutter før massen begynder at tykne. Det må kun lige komme op at koge og så skal det tages af varmen. Pisk herefter chokolade og smør i den varme masse og rør det rundt til det er smeltet. Lad massen køle en smule af og hæld den derefter på kiksebunden. Stil tærten på køl i mindst 8 timer, gerne til dagen efter.

Lige inden servering: Tag kagen ud af køleskabet 10 minutter inden servering og pynt med flødeskum og hakket chokolade. Server kagen straks. Velbekomme!

Bedøm denne ret

16 Comments
  1. Hej ,den ser virkelig god ud :O Undskyld, det er et virkelig dumt spørgsmål, men er din tærteform meget dyb eller “normal”? Dbh

    1. Det er en lidt smuldret bund, men når den har stået på køl, sammen med cremen, så bliver den lidt mere fast i det 🙂 Men det er ikke som en alm. kagebund af f.eks. mørdej 🙂 Kh Frederikke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.