Cheesecake bars med brownie og brombær swirl. En skøn kombination af to af mine ynglings kager, nemlig brownie og cheesecake. Kagen består af en kiksebund, browniedej, cheesecake fyld og brombær swirls. Brombær kan sagtens skiftes ud med hindbær eller jordbær. Kagen kan med fordel bages dagen inden den skal serveres og den kan også fryses ned. Jeg har efterhånden en del opskrifter på både brownie og cheesecakes og de opskrifter hitter stort hos jer. Rigtig god fornøjelse!
Cheesecake bars med brownie og brombær swirl
Ingredienser
Kiksebund:Fremgangsmåde
Kiksebund:
Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en form beklædt med bagepapir (min form måler 24×30 cm). Pres kiksemassen godt ned i bunden, og sæt formen i køleskabet, imens du laver resten af elementerne til kagen.
Brombær swirl:
Kog brombær og sukker op i en lille gryde. Lad det stå at simre i et par minutter. Blend brombærrene til en ensartet masse og stil det til side.
Brownie:
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk sukker og æg lyst og luftigt til en tyk æggesnaps. Bland de tørre ingredienser sammen og rør det forsigtigt i dejen. Tilsæt det smeltede smør og bland.
Cheesecake masse:
Pisk flødeost, græsk yoghurt, sukker og vanilje sammen til en ensartet masse. Pisk et æg i adgangen og pisk herefter melet i.
Sådan samler du kagen:
Hæld browniedejen ovenpå den køleskabskolde kiksebunden. Hæld forsigtigt cheesecake massen over browniedejen. Læg nogle skefulde brombær swirl på cheesecake massen og tag en tandstik og kør den rundt, så den laver et fint mønster. Bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter. Kagen skal være gylden ovenpå. Lad kagen køle helt af, gerne til dagen efter, hvor den skæres ud i passende barer. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Vil man kunne lave denne her kage 2 dage før man skal bruge den og den stadig er god og vil man evt kunne strække den til 19 personer, hvis der også kommer andet kage ?
Den vil sagtens kunne række til 19 personer, men er bange for, at den bliver lidt kedelig, hvis den laves nogle dage før 🙂 Du kan evt. prøve at fryse den ned. Rigtig god fornøjelse! Kh Frederikke
Kan man bruge andre former for vanilje i stedet for Vaniljepaste?
Ja, 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker 🙂
Kan kagen fryses? Den ser virkelig lækkert ud!!
Ja, den kan fryses 🙂
Rigtig lækker kage! Man kunne sagtens fordoble mængden af brombær, da det giver noget syrligt.
Det er rigtig rart at dine opskrifter er lette at gå til.
ELSKER dine opskrifter!!
Har du et tip til hvordan denne evt kunne laves glutenfri?
På forhånd tak
Tak, det er jeg glad for at høre! Du kan erstatte kiksene med glutenfrie kiks og det samme med mel 🙂 Ellers så kan du lave min glutenfri brownie. Rigtig god fornøjelse!
Kaster mig over denne til svigermor. Kunne være en super fin detalje hvis der også var foto på de printbare udgaver til os som stadig er lidt old school 😉
Bruger du frosne eller friske brombær? 🙂
Jeg har brugt frosne, men friske kan også sagtens bruges 🙂
Kan man bruge andre bær fx hindbær i stedet for? 🙂
Ja, det kan du sagtens 🙂
Kære Frederikke, hvor ser denne opskrift bare helt fantastisk ud – tusinde tak for at dele! Hvordan tror det vil fungere, hvis den laves med din blondie-opskrift i stedet for brownie?
Dbh
Det vil helt sikker være virkelig lækkert! Skriv endelig tilbage hvordan resultatet bliver 🙂
Tusinde tak for dit svar – det gjorde at jeg turde kaste mig ud i ideen, så jeg endte med at lave den i lørdags, og det blev fantastisk lækkert! Helt fudgy, nærmest karamelagtig, blondie mellem kiksebunden og cheesecaken, og så med hindbærswirl. Bestemt ikke sidste gang jeg laver den!
Ej, hvor skønt at høre! Det er da lige før, at jeg selv må prøve den version 🙂
Måske dumt spørgsmål, men når du laver denne dagen inden, opbevarer du den i køleskab eller bare i rum temperatur?
Jeg opbevarer den bare i køleskabet 🙂
Hej Frederikke
Dejlig opskrift som jeg allerede har prøvet én gang. Nu skal jeg lave den til studenterfesten ?.
Kan man bruge andet end græsk yoghurt? F.eks. En creme fraiche med samme fedtprocent?
Ih, hvor skønt at høre! Ja, du kan sagtens bruge creme fraiche 🙂 Rigtig god fornøjelse!
En megalækker opskrift. Dog synes jeg, at kiksebunden er helt unødvendig.