Carpaccio med trøffelmayo – Opskrift på italiensk okse carpaccio med tynde skiver af okseinderlår, trøffelmayo og parmesanflager. Okse carpaccio laves oprindeligt at helt råt oksekød, som skæres i helt tynde skiver. Her har jeg købt carpaccio kød, som kan købes i de fleste supermarkeder. Hvis du vil prøve at lave kødet selv, så skal du bruge en oksemørbrad, som fryses et par timer, så er det nemlig let at skære tynde skiver af kødet.
Jeg har lavet carpaccio med rucola i bunden og så kødet anrettet ovenpå. Her har jeg lavet små dutter af trøffelmayo og toppet med ristede pinjekerner, parmesanflager, salt og peber og olivenolie. En utrolig nem og enkel forret, som smager så skønt. Når du laver flager af parmesan, så er det nemmest med en urtekniv eller det kan også være en kartoffelskræller.
Jeg har brugt en købt trøffelmayo, men du kan selvfølgelig også sagtens bruge en hjemmelavet version. Få min opskrift på trøffelmayo her. Ligesom den anden klassiske italienske forret Vitello Tonnato, så går en carpaccio også glimrende som forret. Jeg har beregnet denne opskrift til 4 personer, men juster gerne mængden af kød, afhængig af hvor meget der kan spises. Retten kan serveres med brød.
Rigtig god fornøjelse!
Carpaccio med trøffelmayo
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bred rucola ud på et fad og placer carpaccio skiverne på. Kom trøffelmayo i en sprøjtepose og klip et lille hul forenden. Lav små dutter på carpaccioen. Drys med pinjekerner, salt, peber og olivenolie. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar