Brunsvigerkage med kagecreme – opskrift på den bedste snaskede brunsviger kage med kagecreme. Jeg har leget lidt med den klassiske brunsviger og i stedet for at lave en gærdej, så har jeg lavet brunsvigeren med kagedej. Faktisk den samme kagedej jeg bruger til drømmekage. Ovenpå kagen er der kagecreme og selvfølgelig det klassiske brunsvigerfyld med smør og brun farin, som bliver sprødt og karamel agtigt, når det bliver bagt . Jeg er overhovedet ikke ekspert i brunsviger, da jeg ved, at der er mange meninger og holdninger til den lækre kage. Så jeg håber, at den falder i god jord, selv for en fynboer. Det er en virkelig nem kage at bage og man kan med fordel lave kagecremen dagen inden kagen skal bages. Det skal bare opbevares på køl i en skål med låg eller lign. Rigtig god fornøjelse!
Brunsvigerkage med kagecreme
Ingredienser
DejFremgangsmåde
Dej
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Smelt smørret i en gryde og tilsæt fløden og stil det tilside. Pisk æg og sukker lyst og luftigt til en æggesnaps. Bland mel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen skiftevis med smør/flødeblandingen. Kom dejen i en form ( min form er 26×40 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i 15 minutter.
Kagecreme
Lav evt. kagecremen en dag i forvejen. Pisk æg og sukker helt gult og skummende. Tilsæt melet og pisk igen. Kog mælken op med vaniljestangen; rør i mælken hele tiden, så den ikke brænder på. Tilsæt mælken til æggeblandingen, imens du pisker, og hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og kom dem i cremen. Varm cremen op under piskning, til den netop koger.
Brunsvigerfyld
Smelt smør i en lille gryde. Tilsæt brun farin og lad det småkoge under omrøring til det tykner.
Sådan laver du brunsvigerkagen
Når kagen har forbagt i 15 minutter, tages den ud af ovnen og ovnen skrues op på 200 C varmluft.
Stik huller i kagen med en gaffel eller en kødnål. Fordel kagecremen på kagen og hæld brunsvigerfyldet ovenpå efterfølgende. Bag kagen i yderligere 15 minutter til fyldet er karamel-agtigt. Lad kagen afkøle og server den. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Kan den fryses ned?
Jeg har ikke selv prøvet at fryse denne kage ned, men jeg tænker at det godt kan lade sig gøre. Måske vil kagen blive lidt mere klistret, men stadig god 🙂 Det nemmeste vil være at fryse kagen direkte i formen (brug evt. foliebakke). Kh Frederikke
Fantastisk kage! Jeg kommer fra Italien og har smagt brunsvigerkagen kun et par gange før, men jeg er sikkert på at den her version er en af de bedste. Jeg synes at kagedejen vil også holder sig bedre end den klassiske gærdejen.
Det er virkeligt nemt at lave og alle blive så glade at få et stuk af det 🙂
Jeg vil helt sikkert lave det også en gang når jeg komme til Italien igen
Hvad skla man mee æg og sukker det er psiek stift i dej opskriften.
Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår dit spørgsmål? 🙂
Jeg har afprøvet kagen, og synes desværre ikke den minder om en brunsviger – langt fra! Nærmere “karamel-kage” vil være et passende navn at give den.
Synes ellers rigtig godt om ideen med en bund, som ikke bliver tør natten over.
Det er også en kage og ikke en brunsviger. Jeg kalder det en brunsvigerkage, fordi den har fyld som det der også kommes på en brunsviger.