Brioche brød

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Brioche brød

Brioche brød – Opskrift på stort og luftigt brioche brød med smør og æg. Brioche er en brøddej, hvor der er masser af smør og æg i. Brioche stammer fra Frankrig, hvor franskmændene spiser det gerne med f.eks. marmelade eller foie gras på. Dette brioche brød er super lækkert og bages i en stor brødform, så man får et stort brød. Dejen kan også sagtens deles i to, så man får to mindre brød. Det tager lidt tid at ælte denne dej, da det er en stor portion og dejen skal æltes godt, så det færdige brød kan blive blødt og luftigt.

Et klassisk brioche brød har sådan et fint flettet look ovenpå, og det laves ved at dejen, når den er færdighævet, deles i 3 stykker, som flettes sammen til en fletning. Det giver den flotte “bulede” udtryk på overfladen. Man kan også bare komme dejen i formen som den er. Man kan også forme dejen til boller, som man sætter helt tæt i brødformen, som så hæver op til et brød, der også giver det klassiske “bulede” udtryk.

Brødet er perfekt til sandwich eller det kan serveres som morgenbrød til morgenmaden. Prøv også min opskrift på sandwichbrød med gulerod og havregryn. Rigtig god fornøjelse!

Brioche brød

Opskrift til 1 stk.
Forberedelse 2 t.
Tilberedning 40 min.
I alt 2 t. 40 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Smuldr gær i en skål til røremaskinen. Tilsæt sukker, 200 g af hvedemelet og sødmælken. Rør det godt rundt og lad det stå i 10 min. Tilsæt æggene og det meste af melet.

Ælt dejen med dejkrog i ca. 10 min. Tilsæt evt. mere mel. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Ælt til dejen er blank, smidig og slipper skålen. Lad dejen hæve ved stuetemperatur med et fugtigt viskestykke over.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 3 dele. Flet de 3 dejdele til en stor tyk fletning. Kom “fletningen” i en smurt sandwichform (2 L) og læg det smurte låg over formen, eller i en almindelig smurt brødform (2 L). I stedet for at lave 1 stort brød, så kan der også laves 2 små brød.

Lad brødet efterhæve i ca. 1 time dækket med et let fugtigt viskestykke.

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Pensl brødet med sammenpisket æg. Bag brødet i 20 min. Læg et stykke stanniol over og bag brødet i yderligere 20 min. Hvis du bager to mindre brød, så skal de bages lidt kortere tid. Lad brødet afkøle på en rist før det skæres i skiver. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar