Franskbrød med havregryn og gulerod - Hjemmebagt franskbrød/sandwichbrød
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Franskbrød med havregryn og gulerod

Franskbrød med havregryn og gulerod – Opskrift på det bedste franskbrød/sandwichbrød med havregryn og gulerod. En velsmurt sandwich eller en varm, sprød toast er altid lækkert. Prøv næste gang at bage dit eget sandwichbrød. Det er nemt og smager skønt. Brødet bages i en særlig brødform med låg for at opnå det klassiske, firkantede brød, men det kan selvfølgelig sagtens bages i en helt almindelig brødform. Her har jeg lavet brødet med havregryn og gulerødder i dejen, hvilket giver en fantastisk smag til brødet.

Vær opmærksom på at brødet skal være helt afkølet, inden det kan skæres i fine skiver, og derfor er det bedst at bage brødet dagen inden, det skal bruges. Rigtig god fornøjelse!

Franskbrød med havregryn og gulerod

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 3 t.
I alt + 4 t.

Ingredienser

Dej

Fremgangsmåde

Dej 

Rør gæren ud i vandet i en røreskål. Tilsæt mælken, havregryn, gulerod og olie og lad det stå i 15 min, så havregrynene kan suge væske. Tilsæt honning og salt, og bland.

Tilsæt det meste af melet og ælt til dejen er blank og smidig. Bruger du køkkenmaskine, så ælt dejen i ca. 5-10 min ved middelhastighed til dejen slipper skålen.

Lad dejen hæve dækket af et let fugtigt viskestykke i ca. 30 min.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i et rektangel på ca. 20 x 30 cm.

Rul derefter dejen sammen til en rulle. Læg rullen med samlingen nedad, tryk enderne godt sammen og fold dem ind under rullen.

Læg rullen i en smurt sandwichform (2 L) og læg det smurte låg over formen, eller i en almindelig smurt brødform (2 L).

Lad brødet efterhæve i ca. 90 min dækket med et let fugtigt viskestykke.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pensl brødet med lidt vand og prik det med en gaffel. Drys med havregryn og bag brødet i den nederste halvdel af den forvarmede ovn i ca. 55 min.

Vend brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist. Det må gerne afkøle til næste dag, da det så er nemmere at skære i skiver. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar