Franskbrød med havregryn og gulerod - Hjemmebagt franskbrød/sandwichbrød
Opskrifter Livsstil Shop

Franskbrød med havregryn og gulerod

Franskbrød med havregryn og gulerod – Opskrift på det bedste franskbrød/sandwichbrød med havregryn og gulerod. En velsmurt sandwich eller en varm, sprød toast er altid lækkert. Prøv næste gang at bage dit eget sandwichbrød. Det er nemt og smager skønt. Brødet bages i en særlig brødform med låg for at opnå det klassiske, firkantede brød, men det kan selvfølgelig sagtens bages i en helt almindelig brødform. Her har jeg lavet brødet med havregryn og gulerødder i dejen, hvilket giver en fantastisk smag til brødet.

Vær opmærksom på at brødet skal være helt afkølet, inden det kan skæres i fine skiver, og derfor er det bedst at bage brødet dagen inden, det skal bruges. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen.

Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Brød til 4-6 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 3 t. / I alt + 4 t.
Ingredienser

Dej

35 g gær

1/2 dl vand, lunt

4 dl mælk

75 g havregryn

100 g gulerod, revet

1/2 dl olie

2 spsk. honning

2 tsk. salt

Ca. 500 g hvedemel

2 spsk. havregryn til drys

Fremgangsmåde

Dej 

Rør gæren ud i vandet i en røreskål. Tilsæt mælken, havregryn, gulerod og olie og lad det stå i 15 min, så havregrynene kan suge væske. Tilsæt honning og salt, og bland.

Tilsæt det meste af melet og ælt til dejen er blank og smidig. Bruger du køkkenmaskine, så ælt dejen i ca. 5-10 min ved middelhastighed til dejen slipper skålen.

Lad dejen hæve dækket af et let fugtigt viskestykke i ca. 30 min.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud i et rektangel på ca. 20 x 30 cm.

Rul derefter dejen sammen til en rulle. Læg rullen med samlingen nedad, tryk enderne godt sammen og fold dem ind under rullen.

Læg rullen i en smurt sandwichform (2 L) og læg det smurte låg over formen, eller i en almindelig smurt brødform (2 L).

Lad brødet efterhæve i ca. 90 min dækket med et let fugtigt viskestykke.

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pensl brødet med lidt vand og prik det med en gaffel. Drys med havregryn og bag brødet i den nederste halvdel af den forvarmede ovn i ca. 55 min.

Vend brødet ud af formen og lad det afkøle på en bagerist. Det må gerne afkøle til næste dag, da det så er nemmere at skære i skiver. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.