Blondie med rabarber og crumble – Opskrift på den lækreste blondie med rabarber og sprød crumble med havregryn. Denne kage er helt uimodståelig god og den er virkelig nem at bage. Når der er rabarber i sæson, så er det bare med at udnytte den fantastiske råvare. Her har jeg brugt rabarber i en skøn blondie, som bages med rabarber og crumble.
Kagen kan sagtens bages dagen inden den skal serveres, så kan den sætte sig på køl og blive rigtig lækker saftig. Server gerne kagen med en kugle god vaniljeis eller en skefuld letpisket flødeskum. Prøv også min opskrift på rabarberkage med kokosmarengs eller min opskrift på den lækreste rabarberkompot. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Blondie med rabarber og crumble
Ingredienser
Blondie med rabarber og crumble
Blondie
120 g smør
120 g hvid chokolade
2 æg
100 g sukker
75 g hvedemel
Rabarber
200 g rabarber, skåret i tynde skiver
50 g sukker
Crumble
85 g havregryn
125 g hvedemel
110 g brunfarin
1 tsk. bagepulver
1 æg
100 g smør, smeltet
1 tsk. vaniljepulver
1 lille nip salt
Fremgangsmåde
Blondie
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Smelt smør i en gryde og tilsæt herefter chokoladen. Rør sammen til en ensartet masse. Køl af.
Pisk æg og sukker skummende i et par minutter. Pisk mel i dejen. Pisk til en luftig dej i et par minutter. Vend chokolade-smør blandingen i dejen. Hæld dejen i en form på 24×24 cm beklædt med bagepapir.
Rabarber
Vend rabarber med sukker og fordel på blondie dejen.
Crumble
Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet sammenhængende masse. Fordel crumblen på rabarberne og bag kagen i ca. 30 min. Lad kagen afkøle. Server kagen. Velbekomme!