Bløde bamseboller – Opskrift på de bedste bløde bamseboller/fødselsdagsboller. Klassiske bløde bamseboller, det er altid en god idé at bage sådan en omgang. Denne opskrift på bløde bamseboller er så nem og den er altid et kæmpe hit, når der skal serveres friskbagte boller til f.eks. fødselsdage med varm kakao og boller. Jeg bager rigtig tit disse boller også bare på hverdage, da de er super nemme og dejlige at have i fryseren. Der er lidt kardemomme i dejen, hvilket giver en virkelig god smag til bollerne.
Hævning af bollerne
Der er kun 30 g gær i dejen, så dejen hæver først i 30 minutter, så bliver dejen formet til boller, som hæver videre i 1 time. Det giver nogle super luftige og svampede boller. Når bollerne er formet, så kan de sættes ind i en slukket ovn, med et fad med kogende vand, som står på bunden af ovnen. Så står bollerne der og hæver og bliver flotte runde.
Frysning af bollerne
Bollerne kan sagtens fryses ned. De tages op ca. 4 timer inden de skal bruges. Lun dem ved 190 C i ca. 10 minutter. Rigtig god fornøjelse!
Bløde bamseboller
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bløde bamseboller
Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælken.
Opløs gæren i den lune (det skal være lillefinger varmt) mælkeblanding i en røreskål. Tilsæt sukker, kardemomme og æg. Tilsæt næsten alt melet og salt og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt evt. resten af melet, hvis dejen virker for våd. Mel suger forskelligt, så det er ikke sikkert, at det hele skal bruges.
Dejen skal være blank og smidig og slippe skålen. Det tager ca. 5-10 min. på røremaskine. Lad dejen hæve lunt i 30 minutter dækket af et fugtigt viskestykke.
Del herefter dejen i ca. 12-14 lige store stykker af ca. 80-90 g og tril stykkerne til boller. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir. Du kan enten sætte dem tæt, så de hæver sammen, eller du kan sætte bollerne med lidt mellemrum.
Lad bollerne hæver yderligere 1 time under et fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 210 C varmluft.
Pensl bollerne med sammenpisket æg. Bag bollerne i ca. 10-12 min. eller indtil de er gyldne. Lad bollerne afkøle. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Skal fadet med vand blive i ovnen, når bollerne bages?
Nej, vandet skal kun være der, når de skal hæve 🙂
Kan man lave dem med rosiner?
Ja 🙂
Hej Frederikke,
Kan jeg lave disse boller dagen før, eller er de bedst på dagen?
Bollerne kan sagtens bages dagen før, men de er allerbedst på dagen 🙂