Blåbærkage med toscafyld - Nem kage med blåbær

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Blåbærkage med toscafyld

Blåbærkage med toscafyld – Opskrift på den lækreste svampede og snaskede blåbærkage med marcipan, citron og sprød toscafyld. Denne kage er så god. Kagen består af en svampet mazarinkage med blåbær og revet citronskal. Ovenpå dejen kommes der toscafyld på, som er en slags karamel med mandelflager i. Det bliver sprødt og karamelliseret, når det bages. Jeg serverer kagen med en klat pisket creme fraiche med vaniljesukker i. Det er bedst at bruge creme fraiche 38 %, da det er nemmere at piske luftigt.

En lækker kage med blåbær

Jeg elsker virkelig kager med blåbær, da blåbær giver en virkelig god smag til resten af kagen. Udover det så har blåbær også den smukkeste farve, der virkelig kommer til sin ret i dejen. Som du kan se på billederne oven for bliver den helt dyb lilla visse steder i dejen. Du kan godt undlade torscafyld på toppen, hvis du blot ønsker den helt simpel. Men jeg synes virkelig, at det løfter kagen til et andet niveau, når det kommer på.

Kagen er perfekt at servere til fødselsdage eller til eftermiddagskaffe. Prøv også min opskrift på blåbærkage med kokosmarengs. Rigtig god fornøjelse med at bage din blåbærkage med toscafyld. Den bliver din familie eller venner vilde med.

Blåbærkage med toscafyld

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 35 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Mazarinkage med blåbær
Toscafyld
Derudover

Fremgangsmåde

Mazarinkage med blåbær

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og marcipan lyst og luftigt.

Pisk et æg i adgangen.

Tilsæt creme fraiche.

Sigt melet i dejen og pisk igen.

Vend blåbær med hvedemel og revet citronskal.

Vend forsigtigt blåbærrene i dejen.

Kom dejen i en form på 20×30 cm beklædt med bagepapir.

Toscafyld

Kom alle ingredienserne i en lille gryde.

Kog det op under omrøring til det bobler en smule og sukkeret er opløst.

Det skal ligne en lys karamel.

Hæld toscafyldet ovenpå dejen.

Bag kagen i ca. 35 min.

Kagen må gerne være lidt blød i midten. Lad kagen afkøle en smule.

Pisk creme fraiche og vaniljesukker sammen med et piskeris, så det bliver luftigt.

Server gerne kagen imens den stadig er lun med en klat pisket creme fraiche på.

Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

6 kommentarer
    1. Dejligt! Nej, der skal hvedemel i dejen og så skal der også vendes hvedemel sammen med blåbærrene 🙂

Skriv en kommentar