Blåbærkage med toscafyld – Opskrift på den lækreste svampede og snaskede blåbærkage med marcipan, citron og sprød toscafyld. Denne kage er så god. Kagen består af en svampet mazarinkage med blåbær og revet citronskal. Ovenpå dejen kommes der toscafyld på, som er en slags karamel med mandelflager i. Det bliver sprødt og karamelliseret, når det bages. Jeg serverer kagen med en klat pisket creme fraiche med vaniljesukker i. Det er bedst at bruge creme fraiche 38 %, da det er nemmere at piske luftigt.
Kagen er perfekt at servere til fødselsdage eller til eftermiddagskaffe. Prøv også min opskrift på blåbærkage med kokosmarengs. Rigtig god fornøjelse!
Blåbærkage med toscafyld
Ingredienser
Mazarinkage med blåbærFremgangsmåde
Mazarinkage med blåbær
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk smør, sukker, vaniljesukker og marcipan lyst og luftigt.
Pisk et æg i adgangen.
Tilsæt creme fraiche.
Sigt melet i dejen og pisk igen.
Vend blåbær med hvedemel og revet citronskal.
Vend forsigtigt blåbærrene i dejen.
Kom dejen i en form på 20×30 cm beklædt med bagepapir.
Toscafyld
Kom alle ingredienserne i en lille gryde.
Kog det op under omrøring til det bobler en smule og sukkeret er opløst.
Det skal ligne en lys karamel.
Hæld toscafyldet ovenpå dejen.
Bag kagen i ca. 35 min.
Kagen må gerne være lidt blød i midten. Lad kagen afkøle en smule.
Pisk creme fraiche og vaniljesukker sammen med et piskeris, så det bliver luftigt.
Server gerne kagen imens den stadig er lun med en klat pisket creme fraiche på.
Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar
Sikke en lækker opskrift der står dog hvedemel 2 gange, skulle det have været noget andet? Kh Malene
Dejligt! Nej, der skal hvedemel i dejen og så skal der også vendes hvedemel sammen med blåbærrene 🙂
Kan det passe at der ikke skal bagepulver i kagen??
Ser så lækkert ud☺️ kan man bage kagen dagen før den skal serveret?
Ja, den kan sagtens bages dagen før servering 🙂