Biscotti med chokolade - Italienske mandelsmåkager med kakao

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ FASTELAVNSBOLLER HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Biscotti med chokolade

Biscotti – Opskrift på sprøde, tørre, dobbeltbagte italienske mandelsmåkager, også kaldet Cantucci. Navnet Biscotti betyder dobbeltbagt, og det er lige præcis det man gør med disse italienske småkager. De er super nemme og hurtige at lave. Dejen består af  hvedemel, kakao, sukker, bagepulver, vaniljesukker, appelsinskal, kanel, æg og hele mandler og hasselnødder samt mørke chokoladeknapper. Dejen æltes nemt sammen med hænderne. Herefter formes deles i to stykker som formes til aflange stykker som trykkes lidt flade og bages. De bagte stykker skæres i snitter og bages igen, så de kan bliver tørre og sprøde.

Man kan tilsætte forskellige ingredienser til dejen.  Nogle af dem plejer jeg at dyppe i mørk chokolade, men det kan man sagtens helt undlade. De sprøde småkager er perfekte at nyde til en kop kaffe. Prøv også min opskrift på de helt klassiske biscotti, hvor der kun er mandler i og ikke kakao og chokolade.

Prøv også min opskrift på orangestænger eller havregrynskager med smørcreme og chokolade. Rigtig god fornøjelse!

Biscotti med chokolade

Opskrift til 30 stk.
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 40 min.
I alt 1 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Kom hvedemel, kakao, sukker, bagepulver, vaniljesukker, kanel og appelsinskal i en skål. Tilsæt æggene og saml dejen med hænderne. Tilsæt mandler, hasselnødder og mørk chokolade til dejen og ælt dem godt ind i dejen. Hvis dejen er meget klistret, så kan der tilsættes en smule mere mel.

Del dejen i 2 lige store stykker. Rul dejstykkerne til aflange “pølser”. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dejen lidt ned. Bag i 25 min.

Lad de bagte kage-stykker afkøle lidt inden de skæres i ca. 30 skiver. De skal stadig være varme. Skiverne placeres på bagepladen og bages/tørres i 12-14 min. ved 150 C varmluft. De skal være sprøde og tørre.

Lad de tørrede småkager afkøle på en rist. Opbevar dem i en kagedåse ved stuetemperatur. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar