Banoffee pie - kage med kiksebund, karamel, banan og flødeskum
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Banoffee pie

Banoffee pie er en tærte/kage der består af en sprød kiksebund, karamel, bananskiver, flødeskum og mørk chokolade. Kagen er virkelig nem at lave og kræver ikke mange ingredienser. Jeg har lavet hjemmelavet karamel, men hvis du vil gøre det endnu nemmere, så kan dulce de leche også bruges. Denne kage var faktisk tænkt til en opskrift til min kommende kagebog, men på en eller anden måde synes jeg, at den passede bedre her til bloggen. Rigtig god fornøjelse!

Banoffee pie

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Kiksebund:
Karamel:
Derudover:

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Tilsæt sukker. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en tærteform. Pres kiksemassen godt ned i bunden og opad kanterne. Bag kiksebunden  i ca. 15 minutter til den er gylden og sprød. Lad den køle af.

Karamel:

Kom alle ingredienserne i en gryde og kog det op til en tyk karamel. Det tager ca. 10 minutter. Husk at røre i karamellen undervejs, så den ikke brænder på.

 

Hæld karamellen ud på den afkølede kiksebund og stil kagen på køl.

 

Lige inden servering pyntes kagen med bananskiver, flødeskum og hakket mørk chokolade. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
  1. Hvis jeg vil bruge den færdige dulce de leche fra dåse, hvor mange dåser skal jeg da bruge til denne portion – er én dåse nok (der er vist lige under 400 gram i én dåse) ? Tak 🙂

Skriv en kommentar