Bagte gulerødder med pesto - Bagte gulerødder

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bagte gulerødder med pesto

Bagte gulerødder med pesto – Opskrift på nem og lækker side dish med bagte gulerødder med pesto serveret på en creme med ricotta. Denne lækre og meget nemme vegetariske ret smager så skønt. Gulerødderne bages med en grøn pesto samt honning. Gulerødderne serveres på en cremet ricotta creme med ricotta, hvidløg, honning, salt og peber. Jeg har pyntet med hakkede oliven, feta, persille, pistacie og fintrevet citronskal.

Jeg bruger nye gulerødder med top, da de smager så dejligt og bliver helt karamelliseret, når de bages med marinaden. Jeg knækker lidt af toppen af, og lader noget være tilbage på gulerødderne, da det ser dekorativt ud. Man kan selvfølgelig også bruge gulerødder uden top, men se om du kan finde nogle små fine gulerødder, så de ikke er alt for tykke og grove.

Denne vegetariske side dish er perfekt at servere sammen med grillet kød og fisk. Prøv også min opskrift på bagt spidskål med brunet smør og burrata. Rigtig god fornøjelse!

Bagte gulerødder med pesto

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Bagte gulerødder
Ricottta creme
Desuden

Fremgangsmåde

Bagte gulerødder

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Skær det meste af toppen af gulerødderne. Vask dem grundigt, men uden at skrælle dem.

Placer gulerødderne i et ildfast fad. Fordel pesto, honning, salt og peber udover gulerødderne og vend det godt rundt. Bag gulerødderne i 30 min. Vend dem gerne undervejs.

Ricottta creme

Blend ricotta, hvidløg, honning, salt og peber sammen til en cremet konsistens.

Bred cremen ud på en tallerken og placer de bagte gulerødder ovenpå. Hæld pestoen der ligger tilbage i fadet på gulerødderne. Drys med oliven, feta, persille, pistacie og revet citronskal. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar