Bagte gulerødder med kanel og feta – Opskrift på nem, lækker og vegetarisk side dish med bagte gulerødder serveret på en fetacreme. Denne lækre og meget nemme vegetariske ret smager så skønt. Gulerødderne bages med olivenolie, honning, kanel og salt. Gulerødderne serveres på en cremet fetacreme med med honning og hvidløg. Jeg har pyntet med hakkede pekannødder, fintrevet appelsinskal og frisk timian. En dejlig efterårsret, som også er perfekt at servere over julen.
Jeg bruger for det meste nye gulerødder med top, til sådan en opskrift, da de smager så dejligt og bliver helt karamelliseret, når de bages med marinaden. Men når de ikke er i sæson, så bruger jeg snack-gulerødder uden top, så de ikke er alt for tykke og grove.
Denne vegetariske side dish er perfekt at servere sammen med grillet kød og fisk. Prøv også min opskrift på bagt spidskål med brunet smør og burrata, bagte gulerødder med urtecreme eller min opskrift på bagte gulerødder med pesto. Rigtig god fornøjelse!
Bagte gulerødder med kanel og feta
Ingredienser
Bagte gulerødderFremgangsmåde
Bagte gulerødder
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Placer gulerødderne i et ildfast fad. Kom olivenolie, flydende honning, kanel og salt udover gulerødderne og vend det godt rundt. Bag gulerødderne i 30 min. Vend dem gerne undervejs.
Fetacreme
Blend feta, creme fraiche, honning, hvidløg og peber sammen til en cremet konsistens.
Bred fetacremen ud på en tallerken og placer de bagte gulerødder ovenpå. Drys med pekannødder, revet appelsinskal og frisk timian. Server straks. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar