Opskrift på pasta bolognese bagt i fad i ovnen. Denne ret er så lækker og virkelig nem at lave. Det er en super god hverdagsret, som består af en kødsauce, som kommes i et ildfast fad med ukogt pasta og ost og derefter bages. Der tilsættes desuden mere vand til kødsaucen, så pastaen kan koge og blive møre. Det er så nemt at lave mad i fad, da det blot passer sig selv inde i ovnen. Retten kan sagtens laves af en rest kødsauce fra dagen før, eller fra fryseren. Så er det nemt at servere aftensmad på de travle hverdage. Server gerne retten med en grøn salat eller brød til, men retten kan altså også sagtens spises, som den er. Rigtig god fornøjelse!
Bagt pasta bolognese
Ingredienser
Fremgangsmåde
Bagt pasta bolognese
Lav bolognese (denne bolognese/kødsauce) som angivet i opskriften og tilsæt efterfølgende 2-3 dl vand.
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Kom halvdelen af den ukogte pasta i et ildfast fad og hæld halvdelen af kødsaucen og osten på. Kom den anden halvdel pasta og kødsauce på og slut af med det resterende ost.
Bag i ovnen i ca. 20-30 minutter eller indtil pastaen er færdigkogt. Server straks. Velbekomme!
Gode tips til pasta bolognese bagt i fad i ovnen
Når du skal lave bagt pasta bolognese, er der nogle gode tips, der kan løfte retten til nye højder. Først og fremmest, når du laver bolognesesaucen, så tag dig tid til at lade den simre. Jo længere tid, jo mere smag udvikler saucen. Tilsæt gerne lidt rødvin for ekstra dybde i smagen, hvis du har det ved hånden.
Når du vælger pasta, kan du eksperimentere med forskellige typer. Selvom klassisk penne eller rigatoni fungerer godt, kan du også prøve farvede pastaer for et sjovt twist. Kog pastaen, så den er al dente, da den stadig vil blive bagt i ovnen og dermed blive blødere.
For en cremet konsistens, overvej at tilsætte lidt fløde eller mascarpone til saucen, inden du blander den med pastaen. Når du hælder blandingen i et ovnfast fad, skal du sørge for at toppe med rigeligt ost – mozzarella eller parmesan – så du får en lækker, gylden skorpe.
Glem ikke at lade retten hvile i et par minutter, inden du serverer den. Det gør det lettere at skære og giver smagene tid til at sætte sig. God fornøjelse!
Skriv endelig en kommentar