Opskrift på bagt cheesecake med Bastognekiks, ostefyld og karamelsauce

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL NYTÅRSAFTEN LIGE HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bagt cheesecake med karamel

Bagt cheesecake med karamel – Opskrift på bagt cheesecake med Bastogne
kiks, cremet ostefyld og karamelsauce. Bagt cheesecake er ret så lækkert og
supernemt at bage.

Bagt cheesecake med karamel

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Kiksebund
Ostecreme
Karamelsauce

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform (22-23 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Pres massen godt ned i bunden og op ad siderne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Ostecreme

Tænd ovnen på 165 C varmluft.

Pisk alle ingredienserne sammen til en ensartet creme. Hæld ostecremen på kiksebunden og bag cheesecaken i ca. 1 t. Hold øje med den i ovnen. Cheesecaken skal være lidt blød i midten, når den tages ud af ovnen. . Stil kagen på køl i min. 6 timer, men gerne til dagen efter.

Karamelsauce

Smelt sukker og glukosesirup langsomt i en gryde ved medium varme, indtil det er gyldent. Varm samtidig fløde og smør i en anden gryde, indtil det begynder at boble. Rør i det undervejs. Tilsæt den opvarmede fløde/smør lidt ad gangen, når sukkeret er blevet gyldenbrunt. Det bobler meget op, så pas på. Rør konstant, indtil det har samlet sig. Fortsæt med at røre i 2 minutter.

Tag gryden af varmen og rør salt i. Afkøl karamellen til den er stuetemperatur og hæld karamellen på kagen. Befri kagen fra springformen og server kagen på et fad. Velbekomme!

Bedøm

Bagt cheesecake med karamel

Annonce for Mejeriforeningen

Her har jeg lavet bagt cheesecake med Bastogne bund,
cremet ostecreme lavet på økologisk dansk flødeost, vanilje og citron, og
toppet med et tykt lag karamel. Cheesecaken kan med fordel laves en dag i
forvejen, da den helst skal stå på køl i min. 6 timer for at “sætte sig”.


Går du efter Ø-mærket, når du køber ost? Der findes nemlig masser af lækre
danske økologiske oste, også flødeost. Det er en virkelig god ost at bruge i
både det søde køkken. Dens cremede konsistens giver en masse fylde og
spiller rigtig godt sammen med køkkenets søde ingredienser. som fx den lækre
karamel som jeg har toppet kagen med her.

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

 

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer
    1. Ja, men man kan også sagtens hælde den afkølede karamel på kagen, og så stille den på køl, indtil kagen skal serveres 🙂

Skriv en kommentar