Bagt cheesecake med kærnemælk og hindbærsauce - Opskrift på bagt cheesecake
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bagt cheesecake med kærnemælk og hindbærsauce

Bagt cheesecake med kærnemælk og hindbærsauce – opskrift på lækker bagt cheesecake med kærnemælk, citron og vanilje serveret med hindbærsauce. Denne cheesecake er lækker syrlig og frisk. Bunden består af en klassisk kiksebund, men jeg har tilsat lidt citronskal for at gøre den mere syrlig. Cheesecake fyldet er med ricotta, flødeost og kærnemælk. Derudover er der vanilje og citron i. Kagen serveres med en lækker hindbærsauce. Cheesecaken er virkelig nem at lave og kan med fordel laves en dag i forvejen, da den helst skal stå på køl i min. 6 timer for at “sætte sig”.

Det er en lidt anden version en en klassisk cheesecake, der ikke skal bages. Jeg har også en anden opskrift på en bagt cheesecake, der hedder Basque Burnt cheesecake, som er en cheesecake, der bliver bagt uden en kiksebund. I min bog “Baking Moments” kan du finde en opskrift på en anden slags bagt cheesecake med hindbærswirl og vanilje. Rigtig god fornøjelse!

Bagt cheesecake med kærnemælk og hindbærsauce

Opskrift til 10 personer
Forberedelse 30 min.
Tilberedning 20 min.
I alt + 6 t.

Ingredienser

Kiksebund
Cheesecake fyld
Hindbærsauce

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene og tilsæt citronskal og rør det rundt til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform på 23 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden. Pres massen godt ned i bunden og lidt opad siderne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver cheesecake fyldet.

Cheesecake fyld

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Pisk ricotta med flødeost, sukker og vanilje i ca. 2 minutter. Pisk æggene i sammen med citronsaft og citronskal. Rør maizena sammen med kærnemælken og pisk det herefter sammen med de øvrige ingredienser. Hæld fyldet på kiksebunden og bag kagen i ca. 1,5 time. Lad herefter kagen afkøle ved stuetemperatur og stil den på køl i min. 6 timer.

Hindbærsauce

Kog hindbær med flormelis og citronsaft i en lille gryde. Kog det i ca. 5 minutter ved middelvarme under omrøring. Tag gryden af varmen og blend til en ensartet hindbærsauce. Stil saucen på køl indtil servering.

Befri kagen forsigtigt fra springformen. Pynt kagen med friske hindbær og drys med flormelis. Server kagen med hindbærsauce. Velbekomme!

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar
  1. Jeg elsker cheesecake og har også prøvet et par af dine opskrifter 🙂 Men hver gang jeg skal skære en ud, tænker jeg at nu gider jeg ikke lave flere, bunden er simpelthen så hård at skære, især første stykke er helt håbløst. Har du nogle gode tips til at skære gennem sådan en bund ?
    P.S. Jeg har din første bog og får din nr. 2 i morgen – glæder mig til den 🙂

Skriv en kommentar