Bærkage – Opskrift på nem og hurtig kage med blandede bær og citron. Denne kage er helt utrolig nem og virkelig hurtig at lave. Kagen består af en tynd dej, som hældes i et ildfast fad. Ovenpå dejen fordeles forsne blandede bær med sukker, citron og kartoffelmel. Kagen bages og serveres med en klat fed creme fraiche eller en god vaniljeis til.
Det smarte ved denne kage er, at den bare kan sættes på bordet som den er, og så kan man tage et stykke med en ske, lidt ligesom en crumble. Kagen er bedst, når den er helt lun og så kan man bruge lige de bær, som man har i fryseren. Jeg har brugt sådan en pose med blandede bær, men man kan også bare bruge udelukkende hindbær, brombær eller blåbær. Prøv også min opskrift på blåbærtærte med sprødt havregrynslåg eller min opskrift på cookie crumble med hindbær og jordbær. Rigtig god fornøjelse!
Bærkage
Ingredienser
BærFremgangsmåde
Bær
Bland bær, kartoffelmel, sukker og citronsaft sammen i en skål og lad det stå imens du laver dejen.
Dej
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Kom smeltet smør, sukker, vaniljesukker og æg i en skål og pisk det sammen med et piskeris. Tilsæt mælk og pisk igen. Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen og vend det i dejen.
Smør et ildfast fad med smør og hæld dejen i fadet. Fordel bærrene udover dejen og bag kagen i ca. 25 min. Server kagen lun med creme fraiche eller is. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar