Appelsinris – Opskrift på nem og lækker dessert med ris vendt i flødeskum serveret med appelsinsirup. Denne lækre dessert er et godt alternativ til den klassiske risalamande med kirsebærsauce. Denne dessert består af kogte og afkølede ris, som vendes sammen med flødeskum med vaniljesukker i. Desserten serveres med den lækreste appelsinsirup med appelsinfileter i.
Risene er bare helt almindelige ris, som koges og afkøles. Det er en perfekt stop-madspild ret, da du kan bruge reester af ris fra aftensmaden. Desserten er et super godt alternativ til den klassiske risalamande, hvis man ikke kan lide den version med risengrød, mandler og kirsebærsauce. Denne appelsinris- dessert er perfekt at servere som dessert efter en middag, f.eks. til Mortens Aften eller til juleaften. Prøv også min opskrift på vegansk risalamande, som er med havreris og som også serveres med appelsinsirup. Appelsinsiruppen kan også sagtens serveres sammen med den klassiske risalamande, hvis man vil have lidt fornyelse på julebordet. Rigtig god fornøjelse!
Appelsinris
Ingredienser
AppelsinsirupFremgangsmåde
Appelsinsirup
Kom appelsinsaft og sukker i en lille gryde, varm op under omrøring og lad koge ved svag varme i ca. 30 min, til det er kogt ind til en sirup. Tilsæt appelsinfileter og stil siruppen på køl.
Appelsinris
Rør i de kogte ris med en gaffel, for at løsne dem, så de ikke er i store klumper. Pisk fløden til flødeskum sammen med vaniljesukker. Vend flødeskum forsigtigt sammen med risene. Tilsæt evt. ekstra vaniljesukker eller salt.
Server ris med appelsinsirup. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar