Andebryst stegt på rødkål - Sprødt andebryst med rødkål og sovs

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Andebryst stegt på rødkål

Andebryst stegt på rødkål – Opskrift på sprødt andebryst bagt på rødkål med æbler, svesker og sovs. Dette er en nem måde at tilberede andebryster på i ovnen. Retten består af rødkål, rødløg, æbler, svesker og frisk timian, som kommes i en bradepande, hvor der hældes andefond og appelsinsaft på. Ovenpå sættes en rist, hvor andebrysterne placeres på, så saften og fedtet fra andebrysterne drypper ned i kålen. Når andebrysterne er stegt i ovnen, så laves der den lækreste sauce, på skyen fra kålblandingen, som i første omgang er helt lilla, inden der tilsættes sovsekulør.

Andebrysterne skæres i skiver og serveres med de bagte grøntsager og sovsen. Skindet på andebrysterne bliver helt sprød og selve kødet er saftigt.

Retten kan serveres med rysteribs.

Denne ret har min mor lavet mange gange i mit barndomshjem og også denne ret med andebryst med orangesauce. Rigtig god fornøjelse!

Andebryst stegt på rødkål

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 20 min.
Tilberedning 30 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Del de halve rødkål i kvarte og skær det i fine skiver. Læg kålen i en bradepande. Fordel løg, æblebåde, svesker og timian på kålen. Hæld appelsinsaft og bouillon udover.

Kom en rist i bradepanden (ovenpå kålblandingen). Snit fedtet på andebrysterne uden at skære ned i selve kødet, og placer andebrysterne på risten. Krydr dem med salt og peber.

Sæt bradpanden i oven og steg i ca. 15-20 min. Skru derefter ovnen op på 225 C, og steg videre i yderligere 10 min, så skindet bliver  sprødt. Stegetiden afhænger af, hvor store andebrysterne er.

Tag bradepanden ud og flyt andebrysterne over på et skærebræt, og lad dem trække ca. 15 min, inden de skæres i skiver.

Imens hældes skyen fra kålblandingen i en lille gryde (blive ikke forskrækket – den er helt lilla!). Tilsæt fløde og og lidt saucekulør, og varm saucen igennem. Ryst en meljævning af lidt mel og koldt vand. Jævn saucen til passende tykkelse, sørg for at koge saucen godt igennem under omrøring. Smag den til med lidt mere andebouillon/salt & peber og server strakts til andebrystet og den varme rødkål. Vend evt. lidt flydende honning eller balsamicoglace i rødkålsblandingen, hvis du ønsker en sødere version. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar