Æbleskiver - De bedste hjemmebagte æbleskiver

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Æbleskiver

Æbleskiver – Opskrift på de bedste luftige hjemmebagte æbleskiver med kærnemælk. Æbleskiver der er helt runde, luftige og lækre, det er et must i julen. Denne opskrift er en helt klassisk gammeldags opskrift, som er fra min oldemor. Opskriften har min mormor og mor altid brugt og vi får disse æbleskiver hver jul. Vi spiser dem i starten af december og så bager min mor altid en portion, som vi nyder om eftermiddagen juleaftensdag.

Opskriften på æbleskiver er super nem og den består egentlig kun af ganske få ingredienser. Selve dejen er ikke særlig sød, da man jo dypper æbleskiver i søde ting. Man kan sagtens tilsætte mere sukker i dejen, hvis man bedre kan lide dem søde. Der kan også tilsættes vaniljesukker, revet citronskal og kardemomme, hvis man ønsker at give æbleskiverne lidt mere smag.

Selve dejen kan sagtens laves i god tid og opbevares på køl. Dog skal natron (med kærnemælken) og de piskede æggehvider først vendes i dejen lige inden æbleskiverne skal bages, ellers mister dejen alt luften og æbleskiverne bliver ikke luftige, når de bages.

Æbleskiverne kan sagtens fryses ned og lunes i ovnen, ligesom dem man køber på frost. De mister lidt af luften, men de smager stadig skønt. De kan også opbevares i en frysepose på køl i 2-3 dage og lunes i ovnen, når de skal serveres.

Æbleskiverne kan serveres med forskellige slags syltetøj, kompotter, sukker og flormelis. Prøv også at komme fyld i æbleskiverne, f.eks. chokolade eller marcipan, som jeg har gjort her.

Jeg bager æbleskiverne i svinefedt, da det kan tåle en højere temperatur end smør. Brug gerne en god støbejernspande, så får du det bedste resultat med dine hjemmebagte æbleskiver. Rigtig god fornøjelse!

Æbleskiver

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 30 min.
I alt 45 min.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kom kærnemælken i en skål og tilsæt hvedemel, sukker og salt. Pisk dejen godt sammen. Tilsæt æggeblommer og pisk igen.

Lige inden du skal bage æbleskiverne røres natron ud i lidt kærnemælk og blandes i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Hæld dejen op i en kande, så er den nem at styre, når du skal hælde den i æbleskivepanden.

Varm æbleskivepanden op. Panden skal være godt varm, men ikke så varm at æbleskiverne bliver for mørke, inden du når at vende dem første gang. Lidt over middel varme plejer at passe.

Kom en lille klat svinefedt eller smør i hvert hul i æbleskivepanden. Kom dej i hvert hul, kun næsten til kanten, da den hæver. Kom det ønskede fyld i (ikke for meget). Vend æbleskiverne med en stegegaffel eller en strikkepind, når de er lysebrune. Der bliver ca. 25-30 stk.

Æbleskiverne skal bages på alle sider. Første gang du vender dem, skal de vendes ”på hovedet”, så siden med den rå dej vendes ned i hullet. Tag dem af panden, når de er gennembagt – prøv evt. at åbne en af dem. Læg dem på et fad med køkkenrulle til at suge evt. overskydende fedt. Serveres lune med flormelis på. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar