Æblekage med kanelcrumble – Opskrift på svampet kage med æbler og sprød kanelcrumble. Denne kage er super lækker og simpel. Kagen består af en svampet kagedej med tern af æbler i. Ovenpå dejen drysses der kanelcrumble, som også kaldes Streusel. Streusel er en smuldrende topping, som består af mel, smør, sukker, kanel og salt. Man kan komme det ovenpå kager eller indeni dejen. Det smager så skønt og er perfekt sammen med æblerne i dejen.
Selve kagen er bagt udfra denne opskrift på svampet kage med æbler og makroner. Prøv også med blåbær, pære eller brombær. Server kagen med creme fraiche eller vaniljeis til. Rigtig god fornøjelse!
Æblekage med kanelcrumble
Ingredienser
ÆblekageFremgangsmåde
Æblekage
Tænd ovnen på 175 C varmluft.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen.
Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes.
Bland mel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen sammen med creme fraiche.
Vend æbletern i dejen.
Kanelcrumble
Kom alle ingredienserne i en gryde.
Lad det smelte sammen ved svag varme.
Det skal blive til en smuldret masse.
Beklæd en form (ca. 22x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen i formen.
Fordel kanelcrumble på dejen.
Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.
Lad kagen afkøle inden den serveres. Velbekomme!
Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.
Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.
Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.
Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂
Skriv endelig en kommentar
Kan man lave kagen dagen dør den skal serveres?
Ja, det kan man sagtens 🙂
Før*
Kan kagen fryses? 🙂
Ja, det kan den godt 🙂
Jeg har udfordringer med at crumblen synker ned i kagen, så der kun er crumble ovenpå få steder på kagen. Hvad kan det skyldes?