Æblekage med kanelcrumble - Kage med æbler og kanelcrumble/streusel
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Æblekage med kanelcrumble

Æblekage med kanelcrumble – Opskrift på svampet kage med æbler og sprød kanelcrumble. Denne kage er super lækker og simpel. Kagen består af en svampet kagedej med tern af æbler i. Ovenpå dejen drysses der kanelcrumble, som også kaldes Streusel. Streusel er en smuldrende topping, som består af mel, smør, sukker, kanel og salt. Man kan komme det ovenpå kager eller indeni dejen. Det smager så skønt og er perfekt sammen med æblerne i dejen.

Selve kagen er bagt udfra denne opskrift på svampet kage med æbler og makroner. Prøv også med blåbær, pære eller brombær. Server kagen med creme fraiche eller vaniljeis til. Rigtig god fornøjelse!

Æblekage med kanelcrumble

Opskrift til 8-10 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 35 min.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Æblekage
Kanelcrumble

Fremgangsmåde

Æblekage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen.

Tilsæt et æg adgangen imens der fortsat piskes.

Bland mel og bagepulver sammen i en skål og pisk det i dejen sammen med creme fraiche.

Vend æbletern i dejen.

Kanelcrumble

Kom alle ingredienserne i en gryde.

Lad det smelte sammen ved svag varme.

Det skal blive til en smuldret masse.

Beklæd en form (ca. 22x 30 cm) med bagepapir og hæld dejen i formen.

Fordel kanelcrumble på dejen.

Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.

Lad kagen afkøle inden den serveres. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

7 kommentarer
  1. Jeg har udfordringer med at crumblen synker ned i kagen, så der kun er crumble ovenpå få steder på kagen. Hvad kan det skyldes?

  2. Jeg har også udfordringer med at crumblen synker ned i kagen. Hvad kan man gøre for at undgå det?

Skriv en kommentar