Æble cookies - Cookies med kanel, mascarpone og æblekompot

SE ALLE MINE OPSKRIFTER TIL PÅSKEFROKOSTEN HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Æble cookies

Æble cookies – Opskrift på de lækreste æble cookies med brunet smør, havregryn, kanel pyntet med mascarponecreme og æblekompot. Disse cookies er så gode og smager skønt af kanel, brunet smør, æbler og vanilje. Cookiesne består af en cookiedej, hvor der er brunet smør, havregryn og kanel i, når cookies er bagt, så pyntes de med en mascarponecreme og en æblekompot og drysses med hasselnøddeflager.

Den lækre creme laves ved at piske æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Derefter tilsættes der mascarpone og piskefløde og cremen piskes til den er luftig og fast. Jeg kommer cremen i en sprøjtepose med en rund tyl, hvor jeg sprøjter cremen ud i en spiral på cookies. Man kan også sagtens bare smøre cremen ud på de lækre cookies. Prøv også min opskrift på tiramisu cookies. Rigtig god fornøjelse!

Æble cookies

Opskrift til 14 stk.
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 30 min.
I alt 1 t. 30 min.

Ingredienser

Æblekompot
Cookiedej
Mascarponecreme
Desuden

Fremgangsmåde

Æblekompot

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tern. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Kom æbletern i en gryde med vaniljestangen, vand og citronsaft.

Kog æblerne møre, ca. 10 min. Tilsæt sukker og vaniljesukker. Smag evt. kompotten til med lidt mere sukker. Fjern vaniljestangen. Afkøl æblekompotten, blend den og kom den i en sprøjtepose.

Cookiedej

Brun smørret i en lille gryde og lad det afkøle.

Pisk brunet smør, sukker, brun farin og æg med et piskeris i en skål til en cremet konsistens. Bland hvedemel, havregryn, kanel, bagepulver, salt og vaniljesukker og vend det i dejen. Form dejen til 14 lige store kugler og stil dem på køl 1 time.

Tænd ovnen på 185 C varmluft.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Placer halvdelen af cookie-kuglerne på bagepladen med god plads imellem og bag dem i ca. 12 min. Bag derefter den anden halvdel. Lad cookies afkøle på en bagerist, inden de serveres.

Mascarponecreme

Pisk æggeblommer, rørsukker og vanilje til en lys og luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 minutter. Skru lidt ned for hastigheden og tilsæt mascarponen og pisk den godt sammen.

Tilsæt piskefløden lidt ad gangen imens der piskes. Pisk indtil cremen er luftig og laver små toppe. Kom cremen i en sprøjtepose med en lille rund tyl. Sprøjt cremen på de afkølede cookies, sprøjt æblekompot ovenpå og drys med hasselnøddeflager. Server straks eller opbevar på køl. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar