Åben lasagne med salsiccia – Opskrift på nem og lækker åben lasagne med salsiccia, ricotta, bagte tomater og asparges. Denne lasagne er meget populær på de sociale medier. Det hedder en “Open Lasagna” eller åben lasagne, da den laves ved at lægge lasagneplader i lag med lækkert fyld direkte på en tallerken og er derfor ikke en lasagne, der bages. Denne lasagne består af friske kogte lasagneplader som ligge i lag med ricottacreme med hvidløg, bagte tomater med krydderier, blancherede asparges og sprødstegt salsiccia pølse. På den sidste lasagneplade pyntes de åbne lasagner med burrata, revet citronskal, de bagte tomater, frisk basilikum og salt og peber.
Åben lasagne
Normalt bages en lasagne i lag i et stort fad i ovnen, men denne lasagne laves uden den lange bagetid i ovnen. Åben lasagne er en perfekt ret at servere til middag for gæster, hvor der gerne må servers noget lidt anderledes og nyt, men samtidig virkelig lækkert. Det er en ideel hovedret at servere, men man kan også lave den åbne lasagne, som en lækker forret, ved at halvere lasagnepladerne og lave dem i en lidt mindre version. Der er mange måder at lave denne lasagne på, da man kan lave den med så meget forskelligt fyld. Prøv også en vegetarisk version med de bagte tomater, pesto, parmesan, rucola og pinjekerner.
Prøv også min opskrift på den populære Tyrkisk Pasta eller min opskrift på pasta med asparges, burrata og brunet smør. Rigtig god fornøjelse!
Åben lasagne med salsiccia
Ingredienser
Bagte tomaterFremgangsmåde
Bagte tomater
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Kom tomater i et ildfast fad og drys olie, timian, basilikum og salt på. Bland godt og bag tomaterne i ca. 30 min.
Ricottacreme
Kom ricotta, hvidløg, salt og peber i en skål og blend det med en stavblender til det bliver blødt og cremet. Kom cremen i en sprøjtepose og klip et lille hul forenden.
Fjern skindet fra salsiccia pølserne og steg kødet på en tør pande til det er sprødt og gyldent.
Knæk enderne af asparges og skær dem i lidt mindre stave. Bring vand med salt i kog i en gryde og blancher asparges i 2 min. i det kogende vand. Tag asparges op og dræn dem for vand. Kog lasagnepladerne i vandet i 3-4 min. eller indtil al dente. Dræn dem for vand og kom lidt olie på pladerne, så de ikke klistrer sammen.
Anret de åbne lasagner ved at placere en lasagneplade på 4 tallerkener. Sprøjt ricottacreme på og læg bagte tomater med saften, asparges og salsiccia på. Læg endnu en lasagneplade på og fortsæt lagene. Slut af med en lasagneplade, hvor der kommes 1/2 burrata på og de bagte tomater. Riv citronskal over og pynt med basilikum og salt/peber. Server straks. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Tager du skindet af dine pølser til åben lasagne
Skindet skal fjernes 🙂