Hindbær cheesecake i glas - Nem opskrift på den bedste hindbær cheesecake

NY BOG: FAVORITTERNE – KØB BOGEN HER – GRATIS SIGNERING – HURTIG LEVERING

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hindbær cheesecake i glas

Hindbær cheesecake i glas er en virkelig nem og perfekt dessert at servere for gæster. En lækker cremet og syrlig hindbær cheesecake med lime, kiksebund, pyntet med flødeskum og friske hindbær. Denne opskrift rækker til 6 almindelige glas, men hvis du skal servere desserten for mange gæster, så kan du blot fordoble opskriften. Du kan også lave cheesecaken i en helt almindelig springform. Alle mine cheesecake opskrifter kan laves i glas. Det er så nemt med portionsanrettede desserter især, hvis du skal transportere desserten og have den med til middag eller måske en picnic. Jeg har andre opskrifter på portionsanrettede desserter: citronfromage, chokolademousse og ymerfromage.

Hindbær cheesecake i glas

Opskrift til 6 personer
Forberedelse 1
Tilberedning 2 t.
I alt 3 t.

Ingredienser

Kiksebund (opskrift til 6 glas)
Hindbær ostecreme
Pynt

Fremgangsmåde

Kiksebund

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Fordel kiksemassen i 6 fine glads og sæt dem på i køl, imens du laver hindbær ostecreme.

Hindbær ostecreme

Udblød husblassen i koldt vand. Kom hindbær, sukker, lime og vanilje op i lille gryde og giv det et hurtigt opkog. Blend til hindbærpuré og smelt husblassen i den varme hindbærpuré. Lad den køle lidt af. Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis sammen til en lind ostecreme. Bland lidt af ostecremen i den lune hindbærpure af nogle omgange indtil det har samme temperatur. Hæld herefter hele blandingen op i resten af ostecremen og vend det godt rundt. Pisk fløden til skum og vend den sammen med ostecremen.

Hæld  hindbær ostecremen i glassene på kiksebunden og stil dem på køl i mindst 3 timer.

Pynt herefter cheesecakes med flødeskum, friske hindbær og revet limeskal. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

10 kommentarer
      1. Mums så lækkert. Kan man mon bytte hindbær ud med rabarber? ? Kh Joan og tak for dine mange lækre opskrifter ❤️

  1. Hej Frederikke
    Sikke en lækker opskrift. På billedet ser det ud som om der er noget hindbærcoulis-agtigt oven på kiksebunden under hindbærostecremen. Er det rigtigt?

    1. Ja, det er korrekt, jeg lavede den med hindbærpureen, men det blev ikke, som jeg havde håbet, da kiksemassen sugede det 🙂 Jeg tog faktisk bare noget af hindbærpureen (inden jeg vendte det med fløde) og fordelte over kiksebunden 🙂

  2. Ser virkelig lækkert ud! Hvad hvis man bruge Vegegel (vegetarisk gelatine)? Hvordan vil du anbefale, at man blander det i kagen?

    1. Det har jeg ikke brugt før, men jeg tænker, at det skal opløses i den varme hindbærpuré 🙂

Skriv en kommentar